Média

Mindenkit lenyomtak Andy Vajnáék Győrben

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2017. 02. 17. 12:55

Nagyon elhúzott a Rádió 1 a nyugat-magyarországi városban a piac többi szereplőjétől, derül ki a TNS-Hoffmann és a Médiameter rádióhallgatottsági méréséből.
Korábban a témában:

Közleményben dicsekszik az Andy Vajna féle Rádió 1, milyen nagy sikere van Győrben.  Ugyanis csaknem megduplázták hallgatóik számát Győrben azóta, hogy elnémult a Class FM. (Ahogy arról már beszámoltunk, a Class FM tavaly történt elnémítása országosan is leginkább Andy Vajnának kedvezett.) Sőt azt is állítják a legfrissebb rádióhallgatottsági adatokra hivatkozva, hogy a 18-49-es korosztályban és a 15-39 éves hallgatók körében is jelentősen nőtt a hallgatottság, ennek is köszönhetően pedig a rádió néhány hónap alatt a város legnépszerűbb csatornája lett.

Ennek alátámasztására el is küldték a rádiós piacon jelenleg etalonnak tekintett TNS-Hoffmann – Mediameter hallgatottságmérő konzorcium 2017. január 11-17. között elvégzett kutatásának adatait. A kutatás kifejezetten a győri hallgatottsági szokásokra irányult. Eszerint az adó naponta a 18-49-es korosztály 44 százalékát éri el (reach), míg a 15-39 évesek korcsoportjának közel a fele tartozik a hallgatói közönségébe.

Győrben egyébként úgy tudott megjelenni a kormánybiztos rádiója, hogy a korábban ott működő helyi rádiót, az Ozone FM tulajdonosát meggyőzték, hogy csatlakozzon a csatornájával a Rádió 1 egyre több városi rádióból álló hálózatához. (A hálózatba kapcsolódás annyit jelent, hogy a helyi rádió átveszi a Rádió 1 központból érkező műsorát, és csak viszonylag kevés műsoridőben kell önálló helyi tartalmat sugároznia.) A hálózathoz történt tavaly november közepi csatlakozás után, csak úgy mint több más a Rádió 1-hez csatlakozó helyi rádió, az Ozone FM fel is vette a Rádió 1 nevét. (A Rádió 1 amúgy épp Békéscsabán is terjeszkedni próbál.)

Most pedig mutatjuk a grafikont is, ami azt mutatja, mely rádiókat hallgatják a leginkább a győriek az említett célcsoportokban.

A 18-49-es korosztály rádióhallgatási szokásai Győrben.
A 18-49-es korosztály rádióhallgatási szokásai Győrben

 

Így rádióznak a 15 és 39 év közötti győriek

A rádió hallgatottságának vélhetően nem csak a Class FM elnémítása tett jót, de az is, hogy a Rádió 1-nél dolgozik a Class FM egykori műsorának, a Morning Show-nak a csapata, azaz Sebestyén Balázs, Rákóczi Feri és Vadon Jani, akik egy névhasználati védjegyvita miatt Reggeli Show címmel készítenek műsort.

 

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Christian Lindner (L), leader of the free democratic FDP party, walks past German Chancellor Angela Merkel during a session at the Bundestag (lower house of parliament) on November 21, 2017 in Berlin. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN

Ezért a kudarcért megfizethet Merkel

Kommentek

Mickey Rooney as the notorious 1930s gangster, Baby Face Nelson, starring in the film of the same name, poses with Leo Gordon as villainous bank robber, John Dillinger, in front of an original newspaper headline. (Photo by George Rinhart/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.