Élet-Stílus

„Ott ült a szülinapomon, de mégsem ő volt” – apja sztrókjáról beszélt ifj. Schobert Norbi

TV2
TV2
Fia szerint Schobert Norbert az agyvérzését követő egy évben nem igazán volt önmaga.

Ifjabb Schobert Norbi nemrég a Kiskegyed stúdiójában vendégeskedett, ahol egyebek mellett arról mesélt, hogyan élte meg, mikor édesapja két és fél éve agyvérzést kapott.

„2021 nyarán volt az első sztrókja, én akkor pont vízilabdatáborban voltam. Ebédidőben mindenki jött velem szembe, és mondták, hogy nagyon sajnálják. Kérdeztem, mit. »Most vitték el apukádat mentőhelikopterrel a házatok elől, vagy nem tudsz róla?« Mondtam, hogy ilyenekkel ne vicceljenek már, és akkor mutatták a cikkeket” – kezdte a történtek felelevenítését Schobert Norbert és Rubint Réka másodszülött gyereke.

Az összes újság erről írt, és akkor egyszer csak csörög a telefon, és látom, hogy hív anya. Mondta, hogy nyugodjak meg, apának vizsgálják a szívét. Ezzel még jobban megijesztett, de ő csak próbálta keríteni a dolgot. Kértem, hogy mondja el az igazat, akkor mondta, hogy sztrókot kapott apa.

Schobert Norbi elmondta, az elején voltak problémák apjával a kórházban, amitől nővére, Schobert Lara nagyon megijedt. „Apa úgy nézett rá, mintha nem ismerné fel. Az elején voltak ilyen dolgok. Mutattak neki gyümölcsöket, és nem tudta elmondani, hogy mit lát a képen.”

Ennek azért voltak következményei, amik mostanra szerencsére teljesen eltűntek, legfeljebb a beszédén lehet kicsit hallani, de csak estére. Tehát napközben teljesen jól beszél, estére kicsit elfárad a kommunikációs központ. Egy évig nem igazán volt önmaga. Ott ült a szülinapomon, de mégsem volt igazán ott. Ott ült egy ember, de nem az az ember volt, akit én előtte megismertem. Ott ült szótlanul, nem hallottam a bolond vicceit, mert azért elég kemény viccei vannak. Nem volt önmaga

– magyarázta Schoberték idősebbik fia, hozzátéve:

Nagyon megijedtem, mert ott volt az az ember, akit tényleg mindennél jobban szeretek, és látnom kellett ezt a fajta leépülést. És senki nem tudta garantálni, hogy vissza fogjuk kapni.

Ifj. Schobert Norbi arról is beszélt, családjával már kezdtek beletörődni, hogy nem fog javulni a családfő állapota. Mint mondta, voltak napok, amikor zokogott amiatt, hogy nem önmaga az apja. „Hihetetlen, honnan jött vissza” – jelentette ki.

Kapcsolódó
Schobert Norbert kiposztolta a videót arról, ahogy két éve sztrókot kapott az utcán
A biztonsági kamera felvételein látszik, hogy többen elhajtottak a földön fekvő fitneszedző mellett, mire egy szomszédja a segítségére sietett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik