Kultúra

Koltai Róbert szerint az elmebajjal egyenlő az ócsai polgármester reakciója

MTI/Komka Péter
MTI/Komka Péter
Az ügyet pedig azért tette közzé, mert a hónapok óta tartó düh miatt nem akart agyvérzésben meghalni.

Néhány nappal ezelőtt Koltai Róbert meglepően nagy hullámokat vetett Facebook-posztjában arról írt, hogy az ócsai művelődési ház előbb felkérte egy önálló, tanárparódiákat, Dés-dalokat, illetve verseket is magában foglaló est megtartására, rövidesen azonban egy telefonhívást kapott, amiből kiderült: a polgármester nem engedélyezte a fellépést,  ezzel pedig úgy érzi, nemkívánatos személlyé vált a városban.

A hírre rövidesen Bukodi Károly, Ócsa első embere is reagált, kijelentve, hogy soha senkit nem tiltott ki a városból, hiszen erre sem eszköze, sem joga nincs, sőt, ő egyszerűen nem ilyen ember. A politikus hozzátette:  a szabadidőközpont programjainak tervezése során több fellépővel is egyeztettek, és végül nem rá esett a választás a pedagógusnapi rendezvény fellépőjeként.

Bukodi belátta, hogy ennek az ügynek a kommunikációja nem a legjobban sikerült, így „a  baloldali média” azonnal kitiltást emlegetett, azt azonban furcsállta, hogy a hír két nappal a választási kampány kezdete előtt robbant, pedig a színművész akár jóval korábban is írhatott volna ugyanerről.

Koltait az ügyben most a Népszava érte utol, a legenda pedig ezúttal sem fogalmazott finoman: szerinte az e-mailben és telefonon való értesítésben valóban az állt, hogy több jelölt közül végül mégsem őt választották, ez azonban

nem casting  volt, hanem egy konkrét felkérés,

a polgármester pedig ennek fényében talán azt  gondolja, hogy

ezentúl a Nobel-díjra, az Oscar-díjra, a filmszemlére és a színházi fesztiválokra is ő válogat majd.

A színművész a választási kampány szándékos megtorpedózásának vádját is elutasította, sőt, kijelentette:

Ez az elmebajjal egyenlő,

ő azonban egyáltalán nem kíván nyolcvanévesen agyvérzésben meghalni, így a januári történtek óta benne dolgozó gyomorideget akarta csak megszünetni.

Koltai hozzátette: a polgármester érvelése nevetséges, az azonban egyértelmű, hogy nem azonos politikai oldalon állnak, sőt,

korábban Xantus Barbara, illetve februárban elhunyt férje, Szurdi Miklós is ugyanezt élték át Ócsán.

A városnak a jövőben végül mégsem kell mellőznie a művészt, hiszen nemrég újabb felkérést kapott a városból, ezúttal azonban már nem az önkormányzat felügyelete alá tartozó intézmények egyike kereste meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik