Belföld

Orbán Viktor: Ha minden jól megy, lezárhatjuk az év végén a háborút

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben rúgta be a választási kampányt hétfőn napközben, majd este a Facebookon folytatta azt.

A miniszterelnök friss posztjában arról írt, „ahelyett, hogy Brüsszelben az elején kimondták volna világosan, hogy ez nem a mi háborúnk, ahelyett hogy elszigetelték volna a konfliktust, egyre több ország küld egyre több fegyvert, egyre több pénzt a háborúba. Tegnapelőtt az amerikaiak megint döntöttek és küldenek oda vagy 60 milliárd dollárt. Mi, európaiak eddig elküldtünk mintegy 100 milliárd eurót.”

Brüsszelben most úgy viselkednek, mintha vesztésre állnának a kártyában – folyamatosan emelik a téteket, mert vissza akarják nyerni azt, amit elbuktak. És ez belesodorhatja egész Európát a háborúba. Úgyhogy a dolgok nem állnak jól, se az amerikai kontinensen, se Európában. Nincs mese: a háborúpárti kormányokat és a háborús hangulatot meg kell állítanunk!

– fogalmazott a kormányfő.

Orbán szerint az európai választáson „meg tudjuk állítani Európában, mert ha békepárti jelölteket küldünk, mint amilyenek mi is vagyunk, és azoknak többsége lesz Európában, akkor az európai háborús döntéseket le lehet lassítani, meg lehet állítani, talán el is lehet törölni.” A másik választás pedig Amerikában lesz, tette hozzá, egy háborúpárti és egy békepárti jelölttel. „Ha a békepárti nyer, akkor Amerikából is segítséget kapunk” – fogalmazott.

Tehát a következő egy évben, két választáson – ha minden jól megy, és a Jóisten is megsegít – Európában és Amerikában is előtérbe kerülhetnek a békepárti vezetők, és akkor lezárhatjuk az év végén a háborút

– zárta a bejegyzést.

Kapcsolódó
Tele van új nevekkel a Fidesz-KDNP fővárosi listája
Szentkirályi Alexandra a listavezető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik