Belföld

Reagált a külügy a sajtóhírekre, miszerint a Gazprom lesz a Fradi főszponzora

Nikolay DOYCHINOV / AFP
Nikolay DOYCHINOV / AFP

Minél több nagy nemzetközi vállalat fektet be a magyar sportba, az annál jobb, és a Gazprom nem szerepel a szankciós listán.

Ezt válaszolta a Külgazdasági és Külügyminisztérium az RTL Híradó kérdésére, miszerint jelent-e veszélyt Magyarország szuverenitására nézve, hogy a legnagyobb orosz állami cég ekkora befolyást szerez a magyar futballban.

Ismert ugyanis, hogy a Blikk információi szerint a Gazprom lehet a Ferencváros következő főszponzora. A klub egyelőre nem kommentálta a híreket.

Hogy miért érdeke az orosz óriásnak pénzt invesztálni a magyar bajnokba, tehet-e bármit ez ellen az UEFA, és ha igen, akkor fog-e tenni, és különbözik-e az oroszok gyakorlata attól, amit az arabok részéről látunk, arról a Ziccer legújabb adásában beszélgettünk Somos Zoltánnal.

Kapcsolódó
„Ki ne találjuk, hogy ha a Gazprom szponzorálná a Fradit, az a piaci működés felé tett lépés lenne”
A Gazprom-Fradi házasságtól indulva egészen az El Clasicóig jutunk, filozófiai értekezésekbe bocsátkozunk a hosszabbítások és a tizenegyespárbajok értelméről, megbeszéljük, le vannak-e már foglalva a nyaralások Pakson a nemzetközi kupaselejtezők idejére, és feloldjuk a Haaland-Torghelle dilemmát is. Ez a legújabb Ziccer.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik