Ankara, 2016. február 8.
Ahmet Davutoglu török miniszterelnök (j) és Angela Merkel német kancellár kezet fog közös sajtóértekezletükön Ankarában 2016. február 8-án. Merkel egynapos látogatásán a menekültválságról tárgyal Törökországban. (MTI/EPA)
Külföld

Merkel keményen odaszólt Oroszországnak Aleppó bombázása miatt

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 02. 08. 15:12

Angela Merkel Ahmet Davutoglu török miniszterelnökkel tartott sajtótájékoztatóján élesen bírálta, hogy az oroszok Aleppóban az szíriai ellenzék erőit bombázták – számol be a Spiegel. Merkel emlékeztetett, Oroszország ezzel megsértette azt az ENSZ határozatot, amely értelmében tilos a civil lakosság bombázása, Németország és Törökország nevében a határozat betartására szólította fel Oroszországot.

A kancellár szerint mindenki megdöbbent azon, ahogy mennyi emberi fájdalmat váltott ki az oroszok beavatkozása Aleppóban, amely Merkel szerint 10 ezer civil szenvedéséhez vezetett. A német vezető szomorúnak nevezte a török-szír határon kialakult helyzetet, ahol menekültek tízezrei torlódtak fel az átlépésre várva. Törökország a várakozóknak élelmet, sátrakat, takarókat ugyan biztosít, de az átkelést a téli időjárás ellenére sem engedélyezi. A sajtótájékoztatón Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter is kritizálta a törökök megoldását.

A német kancellár hétfőn találkozik Recep Tayyip Erdogan török elnökkel is, szándékai szerint megegyezésre jutnak és Ankara segíteni fog a Németország felé irányuló menekülttömeg csökkentésében.

 

 

 

Kommentek

itelet(430x286).jpg (Array)Húsz év után végre megtalálta édesapját, a férfi rögtön megerőszakolta
Generated by  IJG JPEG LibraryInstagram-oldalán fenyegetett orosz ellenzéki politikusokat Kadirov