Közélet

Nincs is elég hely neki, de azért beköltöztetik a Várba a belügyminisztériumot

24.hu
24.hu

2016. 08. 10. 13:27

Ez 15,6 milliárd forintjába kerül az adófizetőknek. A nemzetgazdasági minisztérium költözése 26-ba.

Annak ellenére költöztetik a Várba a Belügyminisztériumot, hogy az ottani épületekben nem lehet az egész belügyi apparátust elhelyezni. A Napi.hu azt írja: a fejlesztési tárca feladatául szabták, hogy további lefoglalható épületeket kutasson fel a Várban a belügyminisztérium számára.

Ami már biztos, hogy a Telefónia Múzeumnak 2017. március 31-ig ki kell költöznie, hogy Pintér Sándor tárcája elfoglalhassa a helyét.

Összesen 15,6 milliárd forintot irányoztak elő a minisztérium költözésére és az egykori királyi Belügyminisztérium Országház utcai épületének felújítására. Idén ebből 1,6 milliárdot fordíthatnak mérnöki tervezésre, a következő két évben pedig 7-7 milliárdot a felújításokra. Ezt az összeget nem tervezték bele sem az idei, sem a jövő évi büdzsébe, a nemzetgazdasági miniszter az előre nem látható kiadások tartalékából teremtheti elő a fedezetet.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a volt királyi pénzügyminisztérium épületébe költözne, a Szentháromság térre. Ez az épület a második világháborúban súlyosan megsérült, ezután nem az eredeti terveknek megfelelően építették át. A kormány viszont eredeti, monumentális szerkezetében állítaná helyre, annak ellenére, hogy mostani formájában jobban illeszkedik a várnegyed épületei közé. Erre a felújításra és az NGM költözésére 26 milliárdot szavaztak meg csak a jövő évi büdzsében.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

On 20.07.2017 more than 10000 people protested in front of the presidential palace in Warsaw against the ongoing process of changing the judicial system of the country. - NO WIRE SERVICE - Photo: Jan A. Nicolas/dpa
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.