Belföld

Magyar Péter rágalmazással vádolja Hadházy Ákost, aki bizonyítékokat ígér

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

„Ahogyan azt korábban ígértem, betekintést kértem a Diákhitel Központ néhány szerződésébe. Némileg meglepő módon meg is kaptam a lehetőséget, sőt fotókat is készíthettem – persze ez nyilván összefügg azzal, hogy zömében a Magyar Péter vezérigazgatósága alatt született szerződések érdekeltek” – írta Hadházy Ákos független képviselő a Facebookon.

A képviselő azért látogatta meg az állami céget, mert annak korábbi vezetője, Varga Judit volt férje korábban arról beszélt, hogy felesleges és túlárazott szerződéseket írt alá Balásy Gyula cégeivel.

Hadházy szerint nemcsak a propagandasajtóval kötött megállapodások, hanem egyéb szerződések is felvetheti a büntetőjogi felelősség kérdését. 

A politikus kifejtette, a propaganda hirdetéseit elosztó New Land Média keretszerződésének ajánlati árait most sem mutatták meg neki. Azt állította, hogy látott megkérdőjelezhető árazással készült közvélemény-kutatásokat, tanulmányokat, amik valószínűleg soha el sem készültek, vagy ha igen, akkor „azok mosolyt fakasztóan primitívek és semmitmondóak”.

Hadházy írt arról is, hogy Magyar Péter téved, ha azt gondolja, hogy az ellenzék egysége nem fontos. – Persze elvileg lehet úgy is, ha totálisan megsemmisíti az eddigi ellenzéket, ez viszont nehezebb akkor, ha a múltbeli tevékenységük miatt kétes megítélésű figurákkal áll össze, vagy jogos támadási felületet ad az új vezető múltbeli tevékenysége – írta Hadházy Ákos.

A bejegyzésre reagált Magyar Péter is. A Tisza Párt színeiben indulni készülő politikus ezt írta:

Ez így egy szimpla rágalmazás. Természetesen, ha az ön célja, hogy a rogáni propagandával karöltve próbálja akadályozni, hogy NER-t és a hozzá tartozó szatellit pártokat 14 év után végre egy – valódi alternatívát kínáló és erőt felmutató – politikai közösség leváltsa, akkor majd idővel elszámol a lelkiismeretével.

Hadházy a kommentre úgy válaszolt, hogy rágalmazás vádja esetén helye van a valóság bizonyításának, „ezt a következő napokban meg fogom tenni”. „Az viszont nem sokban különbözik a Fidesz módszereitől, ha mindenkit azonnal ellenségnek tekint, aki nem feltétlenül ért egyet önnel. Ha egy új rendszer ilyen elvek mentén működne, akkor az valójában nem is lenne új rendszer” – fogalmazott a képviselő.

Kapcsolódó
Váltás a NER-kommunikáció csúcsain: Balásy Gyula mellé beszállt a milliárdos igazgatónő
Az új társügyvezető a kiszervezett munkák révén közel ötmilliárd forinttal gazdagodott az elmúlt években.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik