Sport

44 éve nem történt ilyen a magyar kézilabdában

mksz.hu
mksz.hu

Magyarokkal lesz tele a párizsi olimpiai kézilabdatornája, ugyanis azt követően, hogy a férfi és a női válogatott is kijutott, egy játékvezetői páros (Bíró Ádám és Kiss Olivér) is küldést kapott a játékokra. Rajtuk kívül öt magyar strandkézilabdázó és egy edző a sportág bemutatóján képviselheti Magyarországot.

44 éve nem fordult elő olyan, hogy mindkét csapatunk és játékvezetőink is ott voltak az olimpián, ezzel teljes a magyar részvétel.

Ha ehhez hozzávesszük a strandkézilabdázókat, valóban nem lehet hiányérzetünk. Gratulálok Bíró Ádámnak és Kiss Olivérnek, valamint a teljes magyar játékvezetői társadalomnak és a sportdiplomatáinknak is, hiszen ez az ő sikerük is! A legjobb játékvezetők lesznek ott az olimpián, büszkék vagyunk rá, hogy köztük két magyar is fújhat a játékokon” – mondta Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke.

Az MKSZ honlapja megjegyzi, hogy legutóbb 2000-ben, a Klucsó JenőLekrinszki Tivadar páros képviselte a magyar játékvezetőket az olimpián.

Kapcsolódó
„Nem vagyok köteles bármit is mondani” – a Fradi edzője nem akart nyilatkozni csapata döntetlenje után
A Ferencváros fontos pontot szórt el BalatonBogláron, de a 14 gólt szerző Nagy Bence szerint ebben a játékvezetők keze is benne volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik