Gazdaság

Íme, a déli nyitás: magyar cégtől szerezhet be napelemes lámpákat Szudán

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 03. 14. 18:17

A csarodai Bereg Led Kft. 2,2 millió euró (683 millió forint) értékben szállíthat utcai világításra szolgáló napelemes lámpatesteket Szudánba – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőosztálya hétfőn az MTI-vel. A tárca tájékoztatása szerint az üzletkötés a Kartúmban egy éve működő Szudáni-Magyar Kereskedőház, valamint a kairói magyar nagykövetség támogatásával és együttműködésével valósult meg, és így a magyar kormány déli nyitási politikájának újabb sikereként értékelhető.

Az egyedi magyar technológiával készülő, szabadalommal védett termékek Szudán Észak-Darfúr tartományának székhelyén, el-Fásirban világítanak majd meg mintegy 20 kilométernyi utcaszakaszt – írták, hozzátéve, hogy a lámpatestek telepítését várhatóan a nyár elejére fejezik be.

A KKM megjegyezte továbbá, hogy a Bereg Led Kft.-nek jó esélyei vannak arra, hogy a mostani projekt megvalósítása után további szerződéseket kössön közterek megvilágítására Szudán más részein is.

Kommentek

nuklearis-veszely(430x286)(1).jpg (atomenergia, nukleáris energia, )A Leningrádi Atomerőmű-2 lesz a referenciaprojekt Paks 2-höz
BMW (bmwx5, bmw, határ, )A BMW-től jön az "európai Uber"