Élet-Stílus

Meghalt az újszülött, mert megpuszilta egy idegen

A babák immunrendszere még nem teljesen fejlett, ezért egy darabig nem tanácsos idegeneket a közelükbe engedni. Mariana Sifrit, egyetlen puszi miatt halt meg kedden, mindössze 18 naposan.

A kislány július elsején, egészségesen született Iowában, egy héttel később a szülei összeházasodtak. Nicole, az anyja és Shane, az apja az esküvő után vették észre, hogy valami nincs rendben a kicsivel. Mariana nem akart enni, sem felébredni, a légzése kihagyott: „mintha az összes szerve egyszerre kezdte volna el felmondani a szolgálatot” – emlékszik vissza Nicole.

A szülők azonnal kórházba vitték a kicsit, ahol hamar megállapították, hogy a babának vírusos agyhártyagyulladása van, amit herpesz okozott. Marianna egy idegentől kaphatta meg a herpeszt, aki megpuszilta. A vírushordozónak valószínűleg nem volt semmilyen tünete, így nem tudhatta, mekkora veszélybe sodorja a kicsit.

Fotó: Nicole Sifrit / Facebook

Mariana életéért tíz napon át küzdöttek az orvosok, de tehetetlenek voltak.

„Kis hercegnőnk Mariana Reese Sifrit angyalszárnyakat kapott ma reggel 8.41-kor az apukája karjaiban, az anyukája mellett. Már nem szenved, Istennel van. Köszönjük mindenkinek, aki végigkövette az útját és támogatott bennünket. Élete 18 napjában nagy hatással volt a világra, reméljük, hogy a történetével rengeteg újszülött életét sikerül megmenteni. Nyugodj békében édes angyal.”

Ezt a szöveget írta ki kedden délelőtt a Facebookra Nicole Sifrit, aki korábban több posztban is beszámolt kislánya betegségéről, és állapotáról, hogy felhívja az emberek figyelmét a veszélyre.

A családnak fogalma sincs, hogy ki fertőzhette meg Marianát. A legtöbbet az apa, Shane szülei voltak a kislány körül, de miután letesztelték őket kiderült, hogy egyikük sem hordozza a vírust.

Dr. Tanya Altmann gyermekgyógyász azt mondja, az első két hónap kritikus a fertőzések szempontjából a gyerekek életében, mert a vírusok ebben a korban nagyon gyorsan tudnak terjedni a szervezetükben. Az orvos hozzátette: viszonylag gyakori, hogy újszülöttek elkapják a herpeszt, de az csak nagyon ritkán okoz agyhártyagyulladást.

(CNN)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik