Belföld

Visszatértek a hajléktalanok a robbanás tépázta Teréz körútra

Beszélni nem igazán tudott az a hajléktalan, akit valaki épp a robbantás napján vitt el az általa használt kapualjból.

Megtalálta a Velvet azt a hajléktalan férfit, aki rendszeresen ott aludt a robbantással megrongált Teréz körúti épület előtt, de a robbantás idején épp másfele járt. A lényeg, hogy visszatért a kapualjba, és rendőrök félórán át faggatták, hogy mi történt, de feladták és elmentek.

A Velvet is próbált vele beszélni, de nem volt abban az állapotban, hogy beszélni tudjon.

A közeli nyilvános vécé lejárójához is visszatértek a hajléktalanok, ők arról beszéltek, hogy szeptember 24-én valaki elvitte a beszélni épp nem tudó férfit, azóta nem látták. A két nyilatkozó egyébként a robbantáskor épp a Nagymező utca környékén volt, mire visszatértek ide, már minden le volt zárva. Tőlük is vettek DNS-mintát és kihallgatták őket.

Szeptember 24-én egy szögekkel töltött bomba robbant a Teréz körúton, a Király utcánál, amiben két rendőrjárőr súlyosan megsérült. A rendőrség szerint rendőröket akart kiiktatni a merénylő, de egyelőre nem tudni a pontos motivációját. A rendőrség egy 170 centi magas, 20-25 év körüli, világos horgászsapkát, sötét vászondzsekit, kék farmert és fehér sportcipőt viselő férfit keres. Tízmillió forint a nyomravezetői díj.

[central_CentralTagComponentWidget title=”Robbanás Budapesten” tag_select=”-1″ tag_id=”155903″ category_id=”” item_limit=”5″ hide_lead=”true” show_image=”true”]

Ajánlott videó

Olvasói sztorik