Gazdaság

Szijjártó Péter: a Hell kiemelt fontosságú közegben, a fiatalok között népszerűsíti Magyarországot

Vajda János / MTI
Vajda János / MTI

Átadták a Hell Energy 80 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházását pénteken Szikszón, jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Az esemény kapcsán a miniszter hangsúlyozta, hogy 240 új munkahely jön így létre, továbbá reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az üdítőital-gyártó vállalat megerősítheti piacvezető pozícióját a világ több országában, így Romániában, Bulgáriában, Görögországban, Cipruson és Horvátországban is.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető arról is beszélt, hogy a komplex kapacitásbővítő fejlesztés nyomán évi mintegy négymilliárd doboz és hatmilliárd töltött késztermék előállítása válik lehetővé. Kiemelte, hogy a Hell folyamatos térségbeli beruházásai tanúsítják, hogy az a gazdasági kiegyensúlyozó politika, amelyre az elmúlt években komoly hangsúlyt helyezett a kormány, sikeres tud lenni.

Az ország keleti fele felért az ország északnyugati feléhez a gazdasági tevékenység színvonala és a tőke- és beruházásvonzó képesség szempontjából

– nyomatékosította a külügyminiszter. Ennek kapcsán pedig közölte, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében az elmúlt tíz év folyamán 134 nagyberuházást támogatott az állam, amelyek 1275 milliárd forintos volument képviselnek, s ezek által 7700 új munkahely jött létre.

Szijjártó beszélt arról is, hogy a Hell egy piaci és társadalmi szempontból is kiemelt fontosságú közegben, a fiatalok között népszerűsíti Magyarországot, ezért a kormány mindig támogatni fogja a cég nemzetközi terjeszkedési törekvéseit – mindezt akkor, amikor a kormány egy KDNP-s javaslatra épp azon van, hogy betiltsa idehaza a 18 éven aluliak számára az energiaital fogyasztást, ami az egyik zászlóshajó a Hell termékei közül.

Kapcsolódó
Álszent politikai akció? – vegyes a fogadtatása annak, hogy betiltanák a 18 éven aluliaknak az energiaitalokat
A Magyar Energiaital Szövetség diszkriminatívnak tartja a javaslatot, az ellenzék stratégiát hiányol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik