Tech

Láthatatlanná teszi a like-olókat Elon Musk

Christian Horz / Getty Images
Christian Horz / Getty Images

Hamarosan eltűnhetnek a like-ok az egyik legnagyobb közösségi oldalról, a korábban Twitterként ismert X-ről – írja a Mashable. A változást egy bejegyzés formájában a cég műszaki igazgatója, Haofei Wang meg is erősítette.

A bejelentés szerint a funkció nem szűnik meg teljesen, viszont priváttá válnak, vagyis senki nem láthatja majd, hogy más felhasználók milyen tartalmakat kedveltek be.

Wang az mondta, erre azért van szükség, mert a nyilvános like-ok eltántoríthatnak egyeseket bizonyos bejegyzések kedvelésétől. Ennek oka az, hogy attól félnek, online tevékenységük ronthatja nyilvános megítélésüket, vagy esetleg trollok vehetik célba őket miatta.

Az igazgató azt ígéri, az újításnak köszönhetően mindenki szabadon like-olhat majd bármit, anélkül, hogy azon kellene aggódniuk, ki láthatja. Ezáltal az algoritmus is sokkal inkább képes lesz a felhasználók ízlésének, érdeklődési körének megfelelő tartalmakat ajánlani.

Wang bejegyzését később Enrique Barragan, az X senior szoftverfejlesztője kiegészítette saját posztjával, amelyben további információkat közölt a változtatásról. Ebben kifejtette, hogy a felhasználók továbbra is láthatják majd, hogy az ő bejegyzéseiket kik kedvelték, ahogy azt is, hogy hány darab like érkezett a posztokra. Nem nézhetik meg viszont azt, hogy mások bejegyzéseit kik kedvelték, ahogy mások profiljára kattintva azt sem, hogy ők melyik posztokat kedvelték.

Kapcsolódó
Itt van Elon Musk következő dobása: az XMail
A techmilliárdos megpróbálja felvenni a versenyt a Gmaillel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik