Tech

Itt a PowerBuds, az Amazfit megfizethető vezeték nélküli fülese

A Huami (nem összeverendő a Huawei-jel) nem aprózta el a jelenlétét a 2020-as CES kütyüexpón, hiszen bemutatták a T-Rex okosórát, a Bip S fitneszkarkötőt, az általunk is részletesen tárgyalt ZenBuds éjszakai fülest, illetve jelen cikkünk tárgyát, a PowerBuds vezeték nélküli fülhallgatót, amit a kínai gyártó egyértelműen az AirPods (és persze a gomba mód szaporodó hasonló termékek) ellenfelének szánnak.

Az almás kütyük megszállottjait a Huami fejlesztése ugyan aligha fogja elcsábítani, de mindenki másnak megfontolandó lehet a PowerBuds, ugyanis a kínaiak nemcsak az árat tartják alacsonyan, de olyan funkciókkal is kiegészítették a fülest, ami még egyáltalán nem számít elterjedtnek.

A fekete/vörös mellett piros/fehér és zöld/fehér árnyalatban is elérhető lesz a PowerBuds. Fotó: Humai

A februárban megjelenő termékkel kapcsolatos legfontosabb információ, hogy az ára mindössze 99 dollár, azaz a magyar adókat nem számítva mindössze 30 ezer forintot kell majd kicsengetni érte. Ezért a pénzért a PowerBuds nem csupán vezeték nélküli kapcsolatot kínál, de IP55 szabvány szerinti víz- és porállóságot, egy töltéssel nyolc órányi üzemidőt, ráadásul az egyik első olyan fülhallgató, ami képes lekövetni a mozgásunkat, és nemcsak az aktivitásunkat méri, de a pulzusunkat is.

Formáját tekintve a Huami fülese nem követi az Apple-féle pipa dizájnt, és a mindössze 7 grammos egységekhez jár egy mágnessel tapadó, kampószerű, a fülünk mögé helyezhető kiegészítő, amivel sportoláskor rögzíthető stabilabban a kütyü, hogy intenzívebb mozgás közepette se essen ki a fülünkből. Ha pedig már sport, a PowerBuds edzés közben képes felerősíteni a basszust, hogy átjárja a testünket az energia, és figyelmeztetést küld, ha a pulzusunk olyan tartományba téved, ami már nem egészséges.

Ha kell, egy kiegészítővel stabilabbá tehetjük a füles viselését. Fotó: Barabás László / tech2.hu

A stabilitást biztosító kiegészítők becsúsztathatók a füles tokjába, ami itt is töltőként funkcionál, és maximumon összesen 24 órára elegendő energiát képes biztosítani a két kis fülhallgatónak. Mindez egybe véve 30 ezer forintért meglepően jó ajánlat, így simán elképzelhető, hogy a gyártó hiába ígér kiváló hangminőséget, ezen a területen sikerült úgy játszani az alkatrészekkel, hogy vonzó maradhasson az árcédula. Mindez persze csak találgatás, és mivel a CES-en nem tudtuk kipróbálni a PowerBudst, így

a hangminőségről egyáltalán nem tudunk nyilatkozni.

Viszont a megjelenést követően igyekszünk a lehető leghamarabb lecsapni egy példányra, hogy aztán egy részletes teszt keretében számolhassunk be arról, hogy az ígéretes funkciók mellett pontosan milyen hangminőséget biztosít az Amazfit meglepően baráti áron kínált fülhallgatója.

A tok 24 órányi energiát biztosít a füleseknek. Fotó: Barabás László / tech2.hu

A 24.hu is kinn volt a Las Vegas-i CES-en, olvassa el korábbi cikkeinket:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik