Tech

Végre itt a hűtő, ami kocka helyett gömb alakú jeget készít

Az LG régóta élen jár a hűtőszekrények fejlesztésében, és nemcsak egészen speciális modellekkel állnak elő rendszeresen, de rendre új funkciókkal látják el az évek óta piacon lévő, InstaView márkanév alatt futó, kifejezetten drága, prémium kategóriás okoshűtőiket. Nincs ez másképp 2020-ben sem, hiszen a dél-koreai vállalat két új típussal érkezett a világ legnagyobb kütyüexpójára, a Las Vegasban zajló CES-re.

Ilyen spéci hűtőt még biztos, hogy soha nem látott
Hangvezérlés, automatikusan nyíló ajtók, különleges hűtési rendszer és egyéb extrák kaptak helyet az LG legújabb hűtőjében, ami már abszolút a jövőt idézi.

A fent említett InstaView nevű márka, egyben technológia lényege, hogy a készülék használója a kopogásra „átlátszóvá” váló ajtó kinyitása nélkül nézheti meg, mi van a hűtőjében, és a funkciót biztosító kijelző nemcsak az energiatakarékos kukucskálást teszi lehetővé, de akár receptek és főzős videók is megjeleníthetők rajta. Ez a kategória kapott most két új modellt: egy vadonatúj Craft Ice jégkészítő megoldással rendelkező készüléket, valamint a második generációs InstaView ThinQ variánst, ami már a vacsora megtervezését és a bevásárlólista összeállítását is elvégezheti helyettünk.

Fotó: LG

Innováció, kérem szépen!

Elsőre talán nem tűnik nagy számnak, ha egy hűtő nem kocka alakú jeget készít, pedig komoly fejlesztésről van szó, legalábbis a kütyüexpó bírái szerint, ugyanis a Craft Ice technológiával felvértezett eszköz bezsebelte a 2020-as CES legjobb innovációinak járó díjat. Konkrétan azért, mert ez a világ első olyan háztartási hűtője, ami gömb formájú jeget állít elő. A nagy méret (mintegy 5 cm-es átmérő) és a gömb forma azért lényeges, mert így a jég — a kisebb felületnek köszönhetően — sokkal lassabban olvad el. A rossz hír viszont az, hogy az LG elsőként a jégmániás Egyesült Államokban kezdi meg ezen modell forgalmazását, más piacokon – így Magyarországon – csak később lesz elérhető az innovatív csoda.

Fotó: LG

A jéggömb-készítésnél azért valamivel izgalmasabb fejlesztéseket kapott az LG csúcskategóriás InstaView hűtője, köszönhetően a ThinQ technológia második generációjának. A készülék a betett és kivett élelmiszereket továbbfejlesztett vizuális technológiával és mesterséges intelligencia alkalmazásával tartja számon, és képes valós időben nyomon követni, hogy épp mi áll a felhasználó rendelkezésére. Ezen információk birtokában a hűtő hasznos tippeket tud biztosítani azt illetően, hogy a rendelkezésre álló alapanyagokból milyen ételek készíthetőek, sőt akár figyelmeztethet, ha valamelyik élelmiszer fogyóban van és fel is ajánlhatja, hogy időben megrendeli az utánpótlást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik