Tech

Egy perc alatt kiderül, hogy néz majd ki 50 év múlva

Frissítünk!

A FaceApp alkalmazással kapcsolatban több szakértő is adatvédelmi aggályokra hívja fel a figyelmet, amit külön cikkben taglalunk. Amennyiben szeretne biztosra menni, inkább ne használja az alkalmazást.

Két éve mi is írtunk a nagy visszhangot keltett FaceApp nevű mobilos képszerkesztőről, ami frissen készített szelfik, vagy a telefonon tárolt felvételek alapján alakít át arcokat. A mesterséges intelligenciát használó alkalmazással olyan radikális átalakításokat végezhetünk pár lépéssel az arcon, mint az öregítés, szépítés, hajszínek és sminkek kipróbálása, de akár nemet is változtathatunk – a végeredmény a legtöbb esetben pedig egész látványos.

 

A legutóbbi frissítés után az appot ismét felkapták a netezők, mivel az számos újdonsággal bővült, és valósághűbb képeket készít, mint valaha. A netet ellepték az új öregítős szűrővel átmaszkírozott fotók, amiken tényleg mintha a jövőbeli önmagunkat látnánk.

2017-ben az keltett felbolydulást, hogy többen is rasszistának nevezték a FaceApp működését, mivel a szépítő funkciónak szánt „hotness” nevű filter több árnyalattal is kivilágosította a bőrt, ami a fekete bőrűeket ábrázoló képeknél különösen látványos volt. Mint kiderült, ez nem szándékos döntés volt a fejlesztők részéről. A FaceApp mesterséges intelligenciájának fejlesztéséhez olyan nyílt projektekből használtak fel kódokat, mint például a Google Tensorflowja, így nem magával az app működésével volt baj.

Az appal kapcsolatos adatvédelmi aggályokról alábbi cikkünkben olvashat bővebben:

Inkább ne használja az öregítős mobilappot, ha nem muszáj!
Több dolog miatt is adatvédelmi aggályokat vet fel a FaceApp, ami a felszínen csak egy poénos szoftvernek tűnik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik