Tech

Galaxy Tab A: új képarányú Samsung tabletek

A dél-koreai gyártó tőle szokatlan képarányú új táblagépekkel jelenik meg a piacon.

Az Apple által forgalmazott és mostanság visszaszorulóban lévő iPadek és a Samsung-féle Galaxy Tab táblagépek között rengeteg különbség fedezhető fel, melyek közül az egyik leginkább szembetűnő nem más, mint az eltérő képarány. Míg az almás tabletekben 4:3-as, addig a koreai masinákban 16:9-es képarányú kijelzők figyelnek, de mostantól már nem ilyen egyértelmű a helyzet.

Bemutatkozott ugyanis a Samsung legújabb Tab A termékcsaládja, melynek két tagja immár 4:3 képarányú kijelzőt vonultat fel. Míg a 16:9-es tabletek értelemszerűen a szélevásznú multimédiás tartalmak fogyasztásához ideálisak, addig a 4:3-as példányok olvasáshoz jobbak. Megjegyzendő, hogy a Google által nemrégiben bejelentett és a HTC által gyártott Nexus 9 készülék is 4:3-as képaránnyal bír.

 

A kisebbik Tab A-ban egy 8 colos, a nagyobbik modellben pedig egy 9,7 colos képátlójú érintőkijelző található, melyek közös vonása a mindössze 1024×768 pixel – a pixelsűrűség rendre 160, illetve 132 ppi. A megfelelő számítási teljesítményről mindkét esetben egy Snapdragon 410-es chipset gondoskodik a maga négy darab 1,2 GHz-es processzormagjával, a RAM 1,5 GB kapacitású, a 16 GB-os belsőmemória pedig microSD memóriakártyával bővíthető. Az 5 és 2 megapixeles kamerákkal felvértezett tabletek közül a kisebb példányban egy 4200-as, a nagyobbikban pedig egy 6000 mAh kapacitású akkumulátor található. A 8 colos “Wi-Fi only” készülék kezdőára 275 dollár, a 9,7 colos változat pedig 340 dolláros áron támad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik