Szórakozás

890 forintért lángos? Nem írtuk el! A debreceni Campus Fesztiválon a diákok pénztárcájához igazították az árakat

Campus Fesztivál
Campus Fesztivál
Miért a fiatalok egyik kedvenc fesztiválja a Campus Fesztivál? Hogyan lehet kihozni low budgetből egy négynapos bulizást? Többek között erről beszélgettünk a fesztivált szervező Debreceni Kft. ügyvezetőjével Miklósvölgyi Péterrel.

Magyarország kétségtelenül a könnyűzenei fesztiválok országa lett. A nyári időszakban gyakorlatilag minden hétvégére jut egy rendezvény, kitűnni és egyedinek lenni pedig nem könnyű, de minden szervezőnek alapvető célja. Mostanra minden országrész megkapta a maga fesztiválját és megtalálta a maga közönségét. A keleti országrésznek, azon belül pedig Debrecennek az immár 2007 óta működő Campus Fesztivál lett az, amely – ahogy a neve is utal rá – jellemzően a diákság körében kedvelt. A tavaly több mint 116 ezer látogatót vonzó rendezvény a sikerét egyrészt a lokációnak, tehát Debrecennek köszönheti, amely az ország turisztikai régióinak egyik központja, másrészt a Campus magas művészi minőséget képviselő, helyi, nemzeti és nemzetközi szinten is elismert, minőségi időtöltést biztosító zenei felhozatalával számít vonzónak. Ezt nemcsak a közönség, de a szakma is így látja, hiszen 2017-ben a legkomolyabb európai minősítő szervezet, az EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) a legmagasabb szintű minősítést adta a debreceni rendezvénynek, amellyel a szignifikáns hatással bíró fesztiválok sorába léphetett.

Árak

Minden fesztivál célközönsége más-más szolgáltatásokat és ahhoz tartozó árszínvonalat tolerál. A Campus esetében a diákok pénztárcájához kellett igazítani az árakat. Hagyományosan figyelnek azokra is, akik szerényebb büdzsével érkeznek, de mégis vágynak a minőségi kikapcsolódásra és a felejthetetlen szórakozásra. A szervezők jól tudják, hogy vannak igazán kényes termékek, amelyek ára alapvetően meghatároz egy-egy fesztivált.

Ennek megfelelően mindenhol 1000 forint alatt lesz a sör, sőt a Soproni standjainál mind a négy napon át 690 forintért ihatunk egy korsóval. A többi fesztivállal ellentétben nálunk már 890 forintért sima fokhagymás lángos is kapható, és 2000 forint alatt akár hamburgerezhetünk, de egy szelet óriáspizza is csak 1200 forint. Gondoltunk mindenkire, így a magasabb, prémium kategóriába eső ételek, (akár angus marha burger) és italok is fellelhetők majd a Nagyerdőben

– mondta Miklósvölgyi Péter, a Campus Fesztivált szervező Debreceni Kft. ügyvezetője a 24.hu-nak.

Campus Fesztivál

Természetesen felmerül a kérdés, hogy mégis hogyan tudnak ilyen árakkal dolgozni. Erre válaszolva az ügyvezető elmondta, hogy nagy szerencséjük van, hiszen nincs szükség külsős vállalkozók bevonására, mert az ellátást ők, a szervező cég látja el. Egyébiránt a pultosok 90 százalékát diákok teszik ki, akik naponta akár 20-30 ezer forintot is meg tudnak keresni az egyébként idén 1,3 milliárd forintos költségvetéssel kalkuláló fesztivál ideje alatt. Nagy segítség a szervezőknek, hogy a helyi vállalkozások is támogatják a rendezvényt. Többek között a BMW, a szendvicspanel és trapézlemez gyártó Metal-Sheet, és a gépjármű-flottakezelő Mercarius is képviselteti magát a rendezvényen.

A bulizók szerencséjére most már a nagyobb fesztiválokon van valamilyen élelmiszerbolt is. A kis kitelepülések kitűnően ellátják a feladatukat, hiszen azonos vagy szinte azonos áron árusítanak, mint a bulizónán kívül. Választékuk ugyan korlátozott, de ez teljesen érthető.

Campus Fesztivál

Idén is a már jól bevált készpénzmentes fizetésre lesz érvényben. A résztvevők 70 százaléka már bankkártyát használ, de 500 forintért fesztiválkártya is igényelhető, ami vissza is váltható, ha már nincs rá szükség. A debreceni egyetemisták az úgynevezett UniPass kártyát részesítik előnyben, ami nemcsak személyazonosításra jó, hanem lehetőség van fizetőeszközként is használni az egyetemi éttermek, büfék, klubok, a Debreceni Kft. által szervezett Nagyerdei Víztorony rendezvényeken és a Campus Fesztiválon is­­ – tudtuk meg Miklósvölgyi Pétertől.

Bérlet

Aki szemfüles volt, annak a belépőre sem kellett sokat költenie, ami más fesztiválokhoz képest így is olcsónak számít, hiszen a bérlet mindössze 47 990 forint, ami máshol egynapi belépésre jogosít. A napijegyek 19 990 forintért elérhetők. Aki már tavaly év végén eldöntötte, hogy nem akar lemaradni az eseményről, az karácsonykor mindössze 31 000 forintért, super early bird akció keretein belül pedig 28 000 forintért juthatott bérlethez. A szomszédos utcai lakóknak 14 900 forintos jeggyel kedveskednek. (Csak azon „szomszédok” jogosultak a kedvezményes belépőre, akiknek az állandó lakcímük szerepel a szomszéd utcák listáján.)

Komfort

A Campus Fesztiválra egyébként nem jellemző, hogy rengetek kempingező lenne. Inkább a helyi szállásokról járnak a bulizók minden nap a helyszínre, ahol kedvezményes áron lehet szobákat bérelni. A Nagyerdőben igyekeznek a komfortra is hangsúlyt fektetni. Miklósvölgyi Péter elmondta, hogy idén is több száz vízöblítéses mosdó is várja a vendégeket. A kilenc élőzenei színpad és a több mint 300 zenei produkció mellett készülnek napközbeni programokra is, de a pihenni vágyók a hatalmas erdei fenyők és kocsányos tölgyóriások között húzhatják meg magukat a nap elől és a közelben lévő Aquaticum Strandon is felfrissülhetnek, ahol több medence és csúszda várja a vendégeket.

Sikerükhöz hozzájárult, hogy a debreceni Campus Fesztivál nem tartott szünetet. Vagyis, még 2020-ban és 2021 –ben is színházi előadásokat, koncerteket, családi és kertmozi-programokat szerveztek. Az ügyvezető szerint így tudták megtartani az érdeklődést, hiszen ha kimaradt volna pár év, akkor lett volna olyan egyetemista, aki nem jut el egy rendezvényükre sem a tanulmányai alatt. Idén is sok szeretettel várnak mindenkit, kicsitől a nagyig, az ország minden részéről. Jó hír, hogy a rendezvény 12 éves korig ingyenesen látogatható.

Campus Fesztivál Fotó: Koncz Márton – Rockstar Photographers
https://www.instagram.com/martonkoncz/?hl=hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik