Szórakozás

Alekosz levelet írt Kim Dzsong Un-nak

A ValóVilág-ban feltűnt, majd több valóságshow-t megjárt bulvárhős, Alekosz a Facebook-oldalán tett közzé egy nyílt levelet, amelyet Észak-Korea diktátorának, Kim Dzsong Unnak címzett.

A magyarul írt levélben Alekosz Magyarország szellemi fáklyájának mondja magát, s mint ilyen, a közép és nagy hatótávolságú ballisztikus rakéták leszerelésére szólítja fel a diktátort. Ezután “megdorgálja” Kim Dzsong Unt, sőt Érdre is meghívja magához egy magyaros birkapörköltre.

Íme az írás teljes terjedelmében:

“Kim Dzsong Un

1001 Phonjang

Kim Ir Szen tér 1-3

Kedves Vezető!

Kazinczy nyelvén szólítom meg Önt. Ahogyan arról már nyilván Ön is értesült, szeretett hazám első Médiacsendőrévé avanzsáltam magam, hogy gátat szabjak az elharapódzó erkölcsi romlásnak, mely észrevétlenül deportálja hazafias lelkületünket a szellemi gulágba. Magasztos célom tehát, a mozdonyt vezetőket pörbe fogni, s felettük diadalmat ülni.

Addig azonban, nem tudok kellően hazámmal kapcsolatos teendőimmel foglalkozni, míg a nemzetközi helyzet, nem stabilizálódik.

Hazám szellemi fáklyája vagyok, de fényemet, nem tartóztathatom meg a világtól sem.

Ezen buzgóságom közepette utasítom Önt, a közép és nagy hatótávolságú ballisztikus rakéták leszerelésére, hiszen szellemi forradalmamat kifejezetten rosszul érinti, ha Ön továbbra is rakétákkal egerészik.

No, de ne csak dorgáljam Önt. Kifejezetten üdvözlöm ama gesztusát, hogy déli szomszédai felé nyitottságot mutat, s különösen boldogsággal tölt el a tudat, hogy hivatalosan is küldöttséget küldött szánkózni Pjoncsangba.

Az irány, jó!

Ennek fényében, ezennel meginvitálom Önt Érdre, a Báthory utcába, ahol egy magyaros birkapörkölt mellett vitathatjuk meg a további teendőket. Legyen ez a bárány, a békének szövétneke, s pecsétül, az felett álljon a magyaros kovászos uborka, mely bús ugyan, de ereje Phonjangig ér.

Ahogy az államalapító Kim Ir Szen fogalmazott volna: 평화는 시작에 불과하다. (ford: A béke csak a kezdet)

Várom Önt, Kedves Vezető, várlak Kedves Barátom!

Tisztelettel: Nagy Alekosz

Médiacsendőr.

2018. február hó 19. Érd.”

Kim Dzsong Un1001 PhonjangKim Ir Szen tér 1-3Kedves Vezető!Kazinczy nyelvén szólítom meg Önt. Ahogyan arról már…

Közzétette: Nagy Alekosz – 2018. február 19.

(Kiemelt kép: Europress/AFP/KCNA)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik