Forma-1

Leclerc biztonsági öve két körön át ki volt csatolva a Spanyol Nagydíjon

A pole-ból indult Lewis Hamilton nyerte meg a Forma-1 Spanyol Nagydíját, amin a szezon során először Sebastia Vettelé volt a futam teljesítménye. Eközben a másik ferraris, Charles Leclerc a 38. körben feladni kényszerült a versenyt.

Hamilton nagyon simán nyerte a Spanyol Nagydíjat, de Vettel lett a nap hőse
A rajtnál eldőlt a verseny, Bottas ott vesztette el minden esélyét. Hamilton mellett Räikkönen is rekordot döntött.

A monacói autójában egy kanyar kellős közepén állt le a motor, és bár újra tudta indítani, visszaesett a 20. helyre és elég komoly hátrányt szedett össze. Ezután aztán a rádión szólt, hogy azonnal ki kéne mennie a boxba, de nem említette miért, így a csapatrádión azt az utasítást kapta, hogy bentről mindent rendben látnak, folytassa a versenyt.

Egy kör múlva aztán Leclerc elárulta, hogy nincs bekötve a biztonsági öve.

„Srácok, a boxba kell mennem. Amikor az újraindító gombot kerestem, akkor kikapcsoltam az övem és azóta is úgy van. Ha fékezek, akkor egy kicsit csúszkálok. Engem nem zavar, de nem hiszem, hogy bárki is boldog lenne, hogy így vezetek” – mondta a rádióban Leclerc.

Verstappen parázs szócsatát vívott a csapatával a rádión
Az első bokszkiállásig nagyon nyűgös volt a holland pilóta.

Hogy a Ferrarinál milyen rosszul reagálták le mindezt, jól jelzi, hogy bár a versenyző jelezte, segítség kell majd neki, kellene egy új csat, a csapat felkészületlenül várta őt, így döntöttek végül amellett, hogy adja fel a futamot.

Kiemelt kép: Emilio Morenatti / POOL / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik