Forma-1

Verstappen parázs szócsatát vívott a csapatával a rádión

A Spanyol Nagydíjat a második helyen befejező Max Verstappen a futam során többször is keményen osztotta a csapatát a rádión.

A Red Bull holland pilótája eleinte csak két másodpercre volt az előtte autózó, a futamot végül megnyerő Lewis Hamiltontól, aztán fokozatosan nőtt a hátránya a címvédőhöz képest. Verstappen már a 17. körben nyűgösen jelezte a rádión, hogy gondjai vannak a lágy gumikkal, majd utána még rá is kérdezett, hogy elmondja-e még egyszer a nyomatékosítás kedvéért, hogy a hátsó gumijai miatt küszködik.

Nagyon rossz a tapadásom. Kit érdekel, hogy nagy lesz a forgalom, ha kimegyek a bokszba, úgyis könnyen megelőzöm őket

– magyarázta Verstappen egy újabb rádióüzenetben, és csapata végül a 21. körben hívta ki, amikor közepes keverékű gumikat kapott.

Verstappen a bokszkiállás után sem nyugodott le, a következő kifakadása annak szólt, hogy mi lenne, ha a csapata nem folyton a Mercedesszel foglalkozna, hanem inkább saját magukra koncentrálna.

A verseny elején már nagyon szenvedtem a gumikkal a bokszkiállás előtt, és alig vártam, hogy kimehessek. Szerintem nem kellene a Mercedeshez alkalmazkodni, hanem a saját stratégiánkat kellene követni. Aztán átváltottunk közepes keverékű gumikra, és onnantól rendben voltunk. Hamiltonnál lassabb voltam, de Valtteri Bottast magam mögött tudtam tartani, úgyhogy minden jól működött. Nem volt olyan versenytempóm, mint Lewisnak, úgyhogy a második hellyel is boldog vagyok

– nyilatkozta Verstappen a verseny után. Hat futam után a holland versenyző az összetettben is második, hátránya 37 pont Hamilton mögött.

Kiemelt kép: ALBERT GEA / POOL / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik