Sport

„A koronavírus elleni oltás tönkretette a karrieremet”

Luke Walker / Getty Images
Luke Walker / Getty Images

Mensur Suljovic szerint a koronavírus elleni oltás miatt szorult hátrébb a világranglistán.

Az 50 éves dartsos szerda este Michael van Gerwen ellen állt táblához a világbajnokság harmadik fordulójában, de már a mérkőzés előtt panaszkodott az oltásra. Suljovic szerint ugyanis nem tudott úgy felkészülni az elmúlt 18 hónapban, mint korábban, ezért visszaesett a teljesítménye. A vb-meccs előtt adott interjújában arra panaszkodott, hogy az oltások óta fáradékony lett, sokszor az is nehézséget okozott, hogy állva maradjon órákon keresztül, emellett a vérnyomása is változott minden orvosi vizsgálatnál.

„Másfél éve ez a helyzet, rengeteg pénzembe került. Többször gondoltam már arra, hogy visszavonulok, egyszer a feleségemnek is azt mondtam már, hogy befejezem.

Mégis mit kéne tennem, ha nem tudok edzeni? A koronavírus elleni oltás tönkretette a karrieremet

– idézte Suljovicot a Bild.

Az osztrák dartsos több versenyt is kihagyott az elmúlt másfél évben, amelyeken viszont indult, rendre ki is esett a korai fordulókban, így a 30. helyre csúszott a világranglistán. Ennek ellenére a belga Mike De Decker ellen szettet sem veszítve jutott tovább, majd szerdán Van Gerwen ellen 102.9 átlagot hozott – más kérdés, hogy a háromszor világbajnok eszelősen jól játszott és így is elhúzott 2-0-ra.

Suljovic viszont ragyogóan kitartott, nem engedte el a meccset és egy bréket kihasználva 2-1-re szépített. A holland klasszis a negyedik szettben 2-2-nél megrázta magát és egy parádés brékkel 3-1-re megint ellépett, de a következő szettben Suljovic egy parádés 161-es kiszállóval 3-2-re szépített.

Az utolsónak bizonyuló szettben már kevesebb lehetőséget hagyott Van Gerwen ellenfelének, miután mindketten elvették egymás kezdését, a holland zsinórban két leget nyerve húzta be 4-2-re a meccset. Van Gerwen szenzációs volt, 107.66-ot átlagolt, Suljovic 98.9-cel sem szégyenkezhet, de szerencsétlenségére a háromszoros vb-győztes volt az ellenfele.

Eredmények – Világbajnokság, 3.forduló

Michael van Gerwen (107.66)–Mensur Suljovic (98.9) 4:2
Joe Cullen (angol, 98.09)–Damon Heta (94) 4:0
Michael Smith (95.36)–Martin Schindler (94.97) 4:3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik