Sport

Babosék nagy sorozatban vannak a Grand Slameken

Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic duója két szettben legyőzte hétfőn szlovák, fehérorosz ellenfelét, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé női párosban a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Nadal sokkot kapott, Bryantre emlékezik a teniszvilág
Novak Djokovic azt írta, a mentorát és barátját veszítette el.

A második helyen kiemelt világbajnok páros a brék nélküli első játszmában rövidítésben bizonyult jobbnak a 15.-ként rangsorolt Viktorija Kuzmovánál és Aljakszandra Szasznovicsnál – kulcsfontosságú volt, hogy Babos 2:3 után összesen öt fogadóelőnyről hozta az adogatását.

A duó a második felvonásban ugyan egyszer elvesztette az adogatójátékát, de kétszer sikerült elvennie az ellenfélét, így 1 óra 39 perc alatt győzött.

A magyar, francia kettős tavalyelőtt megnyerte az év első Grand Slam-tornáját, tavaly pedig döntőt játszott ugyanitt. A 2018-as Australian Opennel együtt sorozatban kilencedszer jutott be legalább a negyeddöntőbe az aktuális Grand Slam-versenyen.

A nyolc között az amerikai Cory Gauff és Caty McNally lesz az ellenfél.

Australian Open, női páros, nyolcaddöntő

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Viktorija Kuzmova, Aljakszandra Szasznovics (szlovák, fehérorosz, 15.) 7:6 (7-4), 6:3

Kiemelt fotó: Liang Xu / XINHUA

Ajánlott videó

Olvasói sztorik