Sport

Nadal sokkot kapott, Bryantre emlékezik a teniszvilág

A tenisz világa is megrendülten és szomorúan reagált a vasárnap elhunyt Kobe Bryant halálhírére. A kosárlabda történetének egyik legnagyobb alakja helikopter-balesetben vesztette életét 41 évesen.

„Őszintén gyászolok. Kobe a mentorom és a barátom volt. Te és a lányod a szívünkben éltek tovább örökké” – írta a Twitteren Novak Djokovic, az Australian Open címvédője.

A világelső Rafael Nadal úgy fogalmazott:

Arra a szörnyű hírre ébredtem, hogy a világ egyik legnagyobb sportolója elhunyt. Sokkot kaptam.

Rajtuk kívül több teniszező, köztük a Melbourne-ben 2014-ben győztes Stan Wawrinka, a kétszeres wimbledoni bajnok Petra Kvitova, a tinédzser tehetség, Cori Gauff és a korábbi világklasszis, Marija Sarapova is szomorúan reagált a tragédia hírére és együttérzését fejezte ki a hozzátartozóknak.

„Szörnyen szomorú. Nyugodj békében Bryant. Túl fiatalon” – írta a legendás Rod Laver

A többek között Kobe Bryantet és 13 éves lányát, Giannát szállító helikopter Los Angeles közelében zuhant le. A fedélzeten kilencen tartózkodtak, a pilóta és nyolc utas, a tragédiát senki sem élte túl.

Helikopter-balesetben elhunyt Kobe Bryant
41 éves volt az NBA-legenda. A hírek szerint 13 éves lánya is az áldozatok között van.

Ami magát az Australian Opent illeti, Wawrinka szetthátrányból fordítva, öt játszmában legyőzte a negyedik helyen kiemelt Danyiil Medvegyevet, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé. A 15. helyen rangsorolt, 34 éves svájci játékos 3 óra 25 perc alatt búcsúztatta orosz riválisát, a tavalyi US Open döntősét, akit sokan a végső győzelemre is esélyesnek tartottak. Wawrinka a negyeddöntőben a német Alexander Zverev (7.) és az orosz Andrej Rubljov (17.) párharcának továbbjutójával találkozik majd.

A világelső Rafael Nadal ugyan a mostani tornán először szettet vesztett, de végül négy játszmában megverte a hazai közönség előtt szereplő Nick Kyrgiost. Két rövidítést is a maga javára fordított és 3 óra 38 perc alatt nyerte meg a magas színvonalú találkozót.

Ott van a nyolc között az osztrák Dominic Thiem is, aki három sima szettben verte a francia Gael Monfilst. De továbbjutott Alexander Zverev is, aki három sima szettben verte az orosz Andrej Rubljovot, rá Stan Wawrinka vár majd a negyeddöntőben.

A nőknél a román Simona Halep és a spanyol Garbine Muguruza is kétjátszmás sikerrel lépett tovább a nyolcaddöntőből, az első fordulóban Babos Tímeát verő lengyel Iga Swiatek menetelése pedig véget ért, miután szoros csatában kikapott az észt Anett Kontaveittől.

A nőknél búcsúzott a 2016-ban győztes Angelique Kerber, ezzel biztossá vált, hogy idén új női bajnokot avatnak a Melbourne Parkban. A német játékos szoros csatában maradt alul az orosz Anasztaszija Pavljucsenkovával szemben.

AusOpen, nyolcaddöntő

Férfiak
Wawrinka (svájci, 15.)-Medvegyev (orosz, 4.) 6:2, 2:6, 4:6, 7:6 (7-2), 6:2
Thiem (osztrák, 5.)-Monfils (francia, 10.) 6:2, 6:4, 6:4
Nadal (spanyol, 1.)-Kyrgios (ausztrál, 23.) 6:3, 3:6, 7:6 (8-6), 7:6 (7-4)
Zverev (német, 7.)-Rubljov (orosz, 17.) 6:4, 6:4, 6:4

 

Nők
Halep (román, 4.)-Mertens (belga, 16.) 6:4, 6:4
Kontaveit (észt, 28.)-Swiatek (lengyel) 6:7 (4-7), 7:5, 7:5
Muguruza (spanyol)-Bertens (holland, 9.) 6:3, 6:3
Pavljucsenkova (orosz, 30.)-Kerber (német, 17.) 6:7 (5-7), 7:6 (7-4), 6:2

Kiemelt fotó: Greg Wood / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik