Kultúra

Megtámadták, leteperték a színpadon Dave Chapelle-t egy fellépésén

Dimitrios Kambouris / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Dimitrios Kambouris / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Megtámadták Dave Chapelle komikust egy kedd esti Los Angeles-i fellépésén, számolt be az eseményen jelen lévő számos néző a Twitteren. Ugyan a közönségnél elvileg nem lehetett telefon, de azért az esetről egy-két felvétel mégis felkerült a netre. A videókon az látszik, amint egy férfi a színpadra rohan és leteperi Chapelle-t, majd megpróbál elmenekülni a biztonságiak elől.

A Los Angeles-i rendőrség megerősítette, hogy valóban őrizetbe vettek egy férfit az esettel összefüggésben. A támadónál egy replika fegyver is volt, amiből késpengét lehet kiugrasztani, de az nem volt egyértelmű, hogy a férfi tervezte-e használni a fegyvert. A rendőrség szerint Chapelle nem sérült meg.

Az eset után készült videókon az látszik, hogy a komikus hamar visszatalált a humorához, el is sütötte, hogy a támadója

egy transz férfi volt,

utalva ezzel a máig tartó botrányra, amely Chapelle-t övezi annak kapcsán, hogy a komikus netflixes műsorában több olyan poén is elhangzik, amelyeket sokan transzfóbnak minősítettek.

Kapcsolódó
Tüntetők csaptak össze a Netflix székháza előtt egy transzfóbnak titulált műsor miatt
Dave Chappelle új show-ja, Az utolsó fejezet egyre nagyobb vihart kavar, a székháznál a humorista szimpatizánsai és a műsor ellen tüntetők szólalkoztak össze.

A BuzzFeed egy riportere, Brianna Sacks ott volt a fellépésen, és azt tweetelte, hogy Chapelle épp a támadás előtt beszélt arról, hogy a transz-témájú viccei miatt több biztonsági őrre lenne szüksége. Egy másik újságíró, Stephanie Wash az ABC-től pedig arról számolt be, hogy az eset után nem sokkal Chris Rock, aki szintén fellépett az est során, feljött a színpadra, és azt kérdezte:

Ez Will Smith volt?

Az est, ahol Chapelle fellépett, a Netflix szervezésében megvalósult, tizenegy napos stand-up comedy fesztivál, a Netflix Is A Joke Fest része volt, a fesztiválon Chapelle és Rock mellett mintegy százharminc komikus lépett fel, köztük Seth Rogen, Aziz Ansari és Conan O’Brien.

Dave Chapelle egyelőre nem kommentálta a történteket. A Hollywood Reporter ugyanakkor azt írja, a mostani eset az Oscar-gálán történtek után ismét felerősítheti az aggodalmakat a komikusközösségben azzal kapcsolatban, hogy a közönségből bárki felmehet a színpadra, és megtámadhatja a fellépőket. A stand-up klubok már fontolgatják a biztonségi emberek alkalmazását, de fémdetektorok bevetése is felmerült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik