Kultúra

Mától a Netflixen látható a Hollywood magyar zsenijéről készült film

Mától a Netflixen látható a Kertész Mihályról készített, Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot című játékfilm, egyelőre csak a magyar előfizetők számára, márciustól viszont világszerte nézhető lesz. A hírt a rendező, Topolánszky Tamás Yvan jelentette be a Facebookon:

A filmmel kapcsolatos legmerészebb álmunk vált valóra az által, hogy mától idehaza, márciustól pedig az egész világon elérhető lesz! »This is the beginning of a beautiful friendship.«

– írták az alkotók, az idézettel a Casablancára utalva, hiszen a montreali filmfesztiválon fődíjat nyerő Curtiz a halhatatlan filmklasszikus forgatása alatt játszódik.

Egy magyar filmrendezőn múlt, hogy milyen véget ér a második világháború?
A Michael Curtiz klasszikusáról szóló új magyar mozi fekete-fehérrel, kétnyelvűséggel, történelmi jelleggel riogatja a nézőket, pedig nagyon is érdemes esélyt adni a filmnek. Curtiz kritika.

Korábban, a 24.hu-nak adott interjúban a rendező már mondta, hogy mindenképpen szeretnének nemzetközi terjesztést a Lengyel Ferenc és Dobos Evelin főszereplésével eredetileg tévéfilmnek készült Curtiznek, mely tavaly ősszel moziforgalmazást is kapott:

Mi a Curtizzel elhatároztuk, hogy szeretnénk, hogy legalább a gyártási költséget visszahozza, a nemzetközi relevancia ezért is fontos, mert az erre lehetőséget ad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik