Közélet csatatér 2019 - budapest

Scarlett Johansson: Nem igaz, hogy Tarlóst dicsértem

Közleményt juttatott el a 24.hu-hoz Scarlett Johansson, amelyben kifejtette, hogy ferdítettek azok a kormánypárti híradások, amelyek arról szóltak, hogy a Budapesten forgató amerikai színésznő támogatta volna Tarlós István kampányát.

A közlemény így szól:

Nyilvánvalóvá szeretném tenni: különféle médiabeszámolók ellenére nem fejeztem ki támogatásomat Tarlós István polgármesternek a közelgő önkormányzati választásokra. Ezzel szemben mindössze egy magánbeszélgetésben osztottam meg vele őszinte elismerésemet, ami Budapest vendégszeretetének, szépségének és bájának szólt. Kizárólag Budapest polgárai választhatják meg a következő főpolgármestert, és ez egy nagyon fontos választás. A szavazás egy hősi tett mindenhol, ahol veszélyben van a demokrácia. Arra biztatok minden budapesti polgárt, hogy legyen bátor, viselkedjen hősként, és szavazzon a lelkiismerete szerint.

Scarlett Johansson beugrott Tarlóshoz
Vajon miről beszélgettek?

Johansson  közleményével arra reagált, hogy egy sor kormánypárti médiatermék propagandát gyártott abból, hogy a színésznő találkozott a főpolgármesterrel. Olyan mondatok szerepeltek a találkozásról az eredetileg a Borsban megjelent cikkben, mint például:

A színésznő elismerően nyilatkozott arról, hogy a 30 éve a városvezetői pályán dolgozó Tarlós István kerületi polgármesterként 16 évig irányította a kerületet, 9 éve pedig a fővárost, most pedig újabb 5 éves ciklusért indul.

A propagandaszagú beszámolót a fideszes médiaholding termékei sorra átvették, azonban – mint a színésznő mostani közleményéből kiderül – a beszámoló távol állt az igazságtól.

Kiemelt kép: Amy Sussman / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik