Belföld

A kormány cáfolja Orbán Gáspár titkos megbízatását

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu
Családtagként, nem az új szupertitkosszolgálat szervezőjeként jár a Karmelitába.

Orbán Viktor nem hivatalosan nagyon fontos, bizalmi feladatot adott fiának, aki külön irodát is kapott a Karmelita kolostorban, írta meg a VSquare friss hírlevele alapján elsőként a Hírklikk. A nemzetközi oknyomozó portál ügyet közvetlenül ismerő, kormányhoz köthető forrása szerint Orbán Gáspár a miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadója, Biró Marcell egyik csapatát szervezi.

A külpolitikával, kényes diplomáciai ügyekkel foglalkozó részleg a hét minden napján 0-24-ben felügyeli majd a válsághelyzeteket. A névtelen forrás szerint Orbán Gáspár hivatalosan is vállalná a munkát, de Orbán Viktor, tartva a felháborodástól, csak informális felhatalmazást adott neki az új nemzetbiztonsági szervezet felállítására.

A VSquare kérdéseire a minisztériumok és a Miniszterelnöki Kabinetiroda egyaránt cáfolták, hogy Orbán Gáspárt alkalmaznák. A Magyar Honvédség századosának kizárólag családtagként van bejárása apja irodájába. Az biztos, hogy amióta – amerikai mintára – Biró Marcell a kormányfő külön nemzetbiztonsági főtanácsadója lett, Orbán Viktor alaposan átmozgatta a nemzetbiztonsági szakembereket.

Kapcsolódó
Kémjátszma: Orbán Viktor folytatja a kádercserét
Megjelent a Magyar Közlönyben a miniszterelnök újabb határozata.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik