Tech

7500 százalékkal ugrottak meg egy Fallout-játék eladásai

Bethesda
Bethesda
Ismét az első helyen tanyázik egy közel tíz éves játék.

Egyik hétről a másik 7500 százalékkal ugrott meg Európában a 2015-ben kiadott Fallout 4 eladása, közel egy évtized után ismét megszerezve az első helyet az eladási lista élén – írja a GamesIndusty.biz. Az elképesztő emelkedés (ami nem elírás) természetesen az április 11-én debütált Fallout-sorozatnak köszönhető, aminek az első évadát egyben tette közzé a Prime Video streaming platformon az Amazon.

Az adatok az eladásokat monitorozó GSD-től származnak, amik magukba foglalják mind a fizikai, mind a digitális értékesítéseket Európában. Az elképesztő növekedés 69 százalékát a PC-s játékosok hozták össze, míg a maradék 31 százalékért az Xbox- és PlayStation-felhasználók a felelősek. Ehhez érdemes még hozzátenni azt is, hogy az utóbbi platformon úgy jöttek össze ezek a számok, hogy az Xbox Game Pass és a PlayStation Plus Extra előfizetők számára extra költség nélkül elérhető a program – és az előfizetők nem számítanak bele a fenti növekedési százalékba.

Persze nem a Fallout 4 az egyetlen játék, ami ismét visszatért az eladási listára: a 2018-as Fallout 76 a nyolcadik helyre tornázta fel magát (miközben ez a játék is elérhető a Game Pass és PS Plus Extra előfizetők számára), míg a 2010-es Fallout New Vegas a kilencedikre, a 2008-as Fallout 3 pedig a tizedikre.

GamesIndustry.biz
Kapcsolódó
A legjobb Fallout-játékok
Itt az ideje eldönteni, hogy melyik a valaha készült legjobb Fallout-játék.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik