Tudomány

Úgy berúgott a két keselyű, hogy állatkórházba kellett vinni őket

Neal Johnson / 500px / Getty Images
Neal Johnson / 500px / Getty Images

Egy pár, rossz állapotban lévő hollókeselyűt találtak április 7-én a connecticuti Watertownban – írja a Boston Globe. Az állatok egy kukában bukkantak alkohollal átitatott koktélgyümölcsökre, ezekből fogyasztottak.

A madarak úgy berúgtak, hogy képtelenek voltak felállni, egyensúlyozni vagy repülni.

Christine Cummings, az A Place Called Hope madár-rehabilitációs központ igazgatója és kollégái eleinte azt hitték, hogy a keselyűk haldokolnak. A példányok ájuldoztak, nagyon lassan lélegeztek, felébredve pedig csapkodtak, furcsán viselkedtek.

A központ személyzete mérgezéstől vagy fertőzéstől tartott, a vizsgálatok után viszont megnyugodtak. Cummings már ekkor megjegyezte, hogy az egyedek úgy viselkednek, mintha részegek lennének, a gyanú pedig utóbb beigazolódott.

A madarakat egy olyan utcában találták meg, amely tele van bárokkal és éttermekkel. A környéken rengeteg kuka van, az állatok az egyik, nem jól lezárt konténerből ettek, amely kidobott hússal, illetve koktélitalokból származó gyümölcsökkel volt tele.

A keselyűk bőséges folyadékot kaptak, majd kialudták magukat. A következő reggel másnaposságszerű tüneteket mutattak, további pihenés után, április 9-én pedig szabadon engedték őket. A páros valószínűleg ugyanazon kolóniához tartozik, hazatérésük után nem sokkal további egyedek csatlakoztak hozzájuk.

A hollókeselyű egy nagytermetű madár, amelynek szárnyfesztávolsága az 1,5 métert is elérheti. A faj az Egyesült Államok délkeleti részétől Peruig, Közép-Chiléig és Uruguayig fordul elő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik