Belföld

Nepáliakat keres a rendőrség a Ferihegyi úti halálos baleset okozása miatt

police.hu
police.hu

A ferihegyi gyorsforgalmi úton két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset kapcsán a BRFK hét nepáli állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot. A körözést segítségnyújtás elmulasztása miatt adták ki.

A rendelkezésre álló adatok szerint ők ültek abban a bolgár rendszámú Volkswagen Touaregben, amely 2024. április 18-án 22 óra körül a Budapest XVIII. kerületében, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utca magasságában nekicsapódott egy szemben közlekedő autónak. A vétlen gépkocsit vezető férfi és utasa is meghalt.

A baleset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja, az okozó és utasai után hajtóvadászatot indítottak.

A baleset miatt körülbelül kétszáz méteren keresztül törmelék, olaj, egyéb folyadék jutott a gyorsforgalmi útra, a szalagkorlátból is megsérült egy száz méteres darab.

A rendőrség közölte, hogy hajtóvadászat folyik a két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset okozója után. A szerencsétlenség tegnap este tíz óra körül történt. A rendelkezésre álló adatok szerint egy, a város irányába haladó, bolgár rendszámú személygépkocsi ütközött egy szemből közlekedő, majd egy mögötte érkező magyar rendszámú autónak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik