Gazdaság

Kínaiak vásároltak meg egy budapesti főiskolát

Róka László / MTVA
Róka László / MTVA

Egy kínai cég vette meg még tavaly novemberben magyar tulajdonosától az ATALANTA Oktatási Kft.-t, amely az egyik hazai magánfőiskola fenntartója – írta meg a HVG360. A Wekerle Sándor Üzleti Főiskolát – amely egyike a huszonhárom nem állami, de államilag elismert, magyarországi székhelyű főiskolának – még 2006-ban alapították.

A felsőoktatási intézmény új tulajdonosa a kínai Hope Education Group lett. A hongkongi székhelyű vállalt – mint írják – majdnem annyi idős, mint a Wekerle, hiszen 2007-ben alapították. A cégcsoport egyike a három legnagyobb, felsőoktatással foglalkozó kínai magántársaságnak.

A tulajdonosváltásnak köszönhetően, a Wekerle máris akár négyezer eurós ösztöndíjat és egész évben ingyenesen elérhető mandarin nyelvtanfolyamot kínál, valamint kínai karrierlehetőséget és malajziai mesterképzést is ajánlottak az alapképzéseire jelentkezőknek –száz százalékos tandíjtámogatással.

A Hope Education Group jó ideje próbál külföldön is terjeszkedni. Malajziában és Thaiföldön van már egyeteme, és a lap úgy tudja, társtulajdonos egy bangkoki egyetem kínai tanszékében is. A budapesti Wekerle azonban az első felsőoktatási intézmény, amit a cég Nyugaton, azon belül Európában megszerzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik