Gazdaság

Elesett a Balaton szelet az orosz-ukrán háborúban

Haáz Sándor / MTI
Haáz Sándor / MTI

Sokan tapasztalhatták az elmúlt hetekben, hogy már a legtöbb nagy élelmiszerlánc boltjainak polcairól is eltűnt a közkedvelt Balaton szelet – írja az Index. A gyártó Nestlé Hungária Kft. a lapunknak azt írta ezzel kapcsolatban, hogy a Balaton és Boci termékek gyártása eddig Ukrajnában folyt, ám az ukrán-orosz háborús konfliktus „ellátási kihívások” elé állította a céget. Emiatt bizonyos Balaton termékek kapcsán valóban előfordulhat ideiglenes készlethiány, de teljes erőbedobással dolgoznak az ellátási probléma megoldásán.

A gyár a nyugat-ukrajnai Lviv városban található, nem érte támadás. A Nestlé a gyárban dolgozó kollégák épsége és biztonsága miatt döntött a leállásról, illetve arról a rendkívül korlátozott termelésről, mely a Balaton és a Boci portfóliót is érinti. Most a Boci csokoládék gyártását a Nestlé csehországi gyárába, a Balaton szeletek gyártási fókuszát pedig a korábban is Lengyelországból származó termékekre, az Újhullám nevű portfólióra szervezték át a helyzet normalizálódásáig.

Erről a cégnél azt mondták, mindkét portfólió gyártása folyamatban van, a termékek hamarosan megérkeznek a magyar fogyasztókhoz is. A vásárlók számára szembetűnő lehet, hogy az eddigi piros ét-, illetve a kék tejcsokis Balaton szelet színvilága helyett a polcok szokott helyein immár a citromsárga Balaton Újhullám sárga színe vette át a domináns szerepet.

A gyártó most abban bízik, hogy amíg fogyasztók nem találják a magyarországi boltokban a klasszikus Balaton kedvenceiket, addig megkóstolják a Balaton Újhullám vagy Balaton Bumm termékeket, és kipróbálják a mogyorós- mazsolás-zselés, nagy táblás Boci variációkat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik