Gazdaság

Mészáros Lőrinc megvette Csányiék alcsútdobozi golfklubját

Új tulajdonos vette át a Csányi család alcsútdobozi golfklubjának irányítását.

A legnagyobb taglétszámú magyar golfközpont, a Pannónia Golf és Country Club hétfői körlevelében tulajdonosváltásról értesítette a klub tagságát: a létesítményt üzemeltető Máriavölgy Zrt.-t a Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe tartozó Talentis Group Beruházás-szervező Zrt. vásárolta meg.

A részvénytársaságot eddig Csányi Sándor fia, Csányi Attila irányította. A cég 2012-ben került az érdekeltségébe: akkor szerezték meg a klubépülettel, teniszpályával és úszótóval is rendelkező területet az alapítóktól, egy svájci-osztrák házaspártól. Az akkori sajtóértesülések szerint 2 milliárdot áldoztak arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök második otthona közelében szerezzenek birtokot.

A Pannónia Golf és Country Club szinte közvetlen szomszédja Orbánék hatvanpusztai majorjának és Mészáros Lőrinc birtokai ölelik körül.

Felcsút is csak néhány perc autóútra van a sportközponttól, amelynek fejlesztésébe rengeteg pénzt öltek az elmúlt években.

A beruházások finanszírozásához Csányiék megragadták a kínálkozó állami forrásokat is. Jutott a pénz Alcsútdobozra a budapesti olimpiával összefüggő fejlesztésekre szolgáló Budapest 2024-programból is.

A 100 milliós vissza nem térítendő támogatásból szálláshelybővítést finanszíroztak, amiért cserébe a Máriavölgy Zrt. azt vállalta, hogy 2032-ig, azaz tizennégy éven át az épülő 10 szobából 6-ot előre egyeztetett időpontban, évente 30 napra a golfozók rendelkezésére bocsát. A cég a maradék tizenegy hónapban szabadon értékesítheti a szállásokat. A másik vállalás az volt, hogy évente harminc napig ingyen használhatja a pályát 12 junior golfozó.

Forrásaink szerint egyébként Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor az elmúlt években rendszeresen megfordult az exkluzív éttermet is működtető Csányi-birtokon, golfozni azonban egyikük sem szokott.

A tulajdonosváltásról kiadott belső közleményben azt írták:

Az új tulajdonos, folytatva az Év Golfklubja címet többször elnyerő klub sikeres működését, a jövőben is támogatni kívánja a hazai golfsportot és a magyarországi golfturizmus további fejlődését.

Kiemelt kép: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik