Élet-Stílus

Elon Musk azzal trollkodta meg Bill Gatest, hogy a terhes férfi emojihoz hasonlította

„ Ha gyorsan el kell veszítened a merevedésed” – írta a képpárhoz a világ leggazdagabb embere, aki vélhetően azért kezdte el froclizni a világ negyedik leggazdagabb emberét, mert Musk vádjai szerint Gates arra vár, hogy shortolni tudja a Tesla részvényeit.

Elon Musk szombaton egy durva Twitter-bejegyzésben ment neki a Microsoft társalapítójának, Bill Gatesnek, miután kiszivárgott pár képernyőfotó az üzenetváltásukról, melyeken az olvasható, ahogy a Tesla-vezér felháborodik azon, hogy Gates állítólag shortolni szeretné (vagyis eladni, majd olcsóbban visszavásárolni) a Tesla-részvénycsomagját – írja az Independent.

A világ leggazdagabb embere, akinek becsült vagyona közel 300 milliárd dollár (104,7 billió forint), egy képrenyőfotók kiszivárgása után egy Gatesről készült előnytelen fotót osztott meg a közösségi oldalán – amit a terhes férfi emojival párosított össze –, és csak annyit fűzött a képpárhoz, hogy

Ha gyorsan el kell veszítened a merevedésed.

Musk azután osztotta meg ezt a bejegyzését, hogy kiszivárgott pár képernyőfotó a közte és Gates között zajló üzenetváltásról, mely során a Twitter megvásárlására készülő milliárdos a klímaváltozás elleni harcról és a jótékonykodásról átterelte a szót egy másik témára, és rátért egy másik szerinte nagyon lényeges kérdésre:

„Van még mindig félmilliárd dolláros short pozíciója a Tesla ellen?” – olvasható Musk üzenete az egyik – általa azóta megerősített hitelességű – képernyőfotón. A short pozíció azt jelenti, hogy a befektető arra számít, hogy egy részvény árfolyama csökkenni fog – ebben az esetben lényegében a Tesla részvényei ellen fogad.

Gates erre azt reagálta, hogy „sajnálom, de még nem zártam le” , majd azzal folytatta, hogy „szívesen beszélgetne a filantrópia lehetőségeiről”.

Musk azonban így zárta rövidre a beszélgetést:

Sajnálom, de nem tudom komolyan venni a klímaváltozással kapcsolatos filantrópiáját, amikor masszív short pozíciója van a Tesla ellen, a cég ellen, amely a legtöbbet tesz a klímaváltozás megoldása érdekében.

Majd a képernyőfotók kiszivárgása után – amihez saját bevallása szerint semmi köze – jött a terhes férfi emojis támadás.

Elon Musk, a Twitter székháza mellett a Marsra is vágyó SpaceX-alapító, akitől nem idegenek a viták, korábban már többször is konfliktusba került Bill Gatesszel, a Microsoft alapítójával. Például akkor, amikor Gates azt mondta a Marsot meghódítani akaró Musk terveiről, hogy ennél ezerszer fontosabb dolgok is vannak.

Bill Gates szerint fontosabb dolgunk is van annál, minthogy a Marsra repkedjünk
Kiderült, mit gondol a Microsoft-alapító a Mars kutatására irányuló projektekről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik