Tech

Bill Gates szerint fontosabb dolgunk is van annál, minthogy a Marsra repkedjünk

Getty Images
Getty Images

Jó ideje nem titok, hogy Jeff Bezost és Elon Muskot erősen foglalkoztatja az űrturizmus gondolata, de nem így van ezzel Bill Gates, akit nemrég arról faggattak, mi a véleménye a Mars kutatására irányuló projektekről. A Microsoft-alapító Kara SwisherSway” című podcastjében fedte fel, hogy a fent említett két sikeres vállalkozóval ellentétben ő nem igazán „marsos ember”. Szerinte a rakéták nem oldják meg a legnagyobb problémáinkat, melyek közül az egyik legégetőbb a klímaválság. Erről mostanában azért beszél sokat Gates, mert egy új könyvet írt a témáról.

Hozzátette: amit Elon Musk az elektromos autózás terén csinál, az nagyban hozzájárul ennek a célnak az eléréséhez, sőt, az egyik legjelentősebb erőfeszítés, és Muskot nem szabad alábecsülni. Hogy érdemi változás történjen, ahhoz viszont át kell gondolni a bányászat, a cementipar és a húsipar jelenlegi működését is.

A Microsoft-alapító úgy gondolja, hogy az űrutazás helyett ajánlatosabb lenne a Föld lokális problémáira figyelni, a már említett klímaválságon túl a fenyegető betegségekre is. Ahogy ő fogalmazott: abból a pénzből, amit rakétákra lehet költeni, inkább kanyaró-vakcinákat venne.

Kapcsolódó
Bill Gates: a világjárványnál is keményebb probléma vár még ránk
Időben cselekedni kell a Microsoft-alapító szerint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik