Tech

Elon Musk meg akarja venni a Twittert

Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Elon Musk felajánlotta, hogy nem kevesebb, mint 41,4 milliárd dollárért megveszi a Twittert – írja a The Guardian. Egy hatósági beadvány szerint Musk 54,2 dollárt kínált részvényenként a cégért, ez 38%-os prémium a Twitter részvényeinek április 1-i záróárfolyamához képest, az utolsó kereskedési napon, mielőtt a Tesla vezérigazgatója több mint 9%-os befektetését nyilvánosan bejelentette.

Musk a múlt héten vásárolta meg a Twittert működtető közösségimédia-vállalat részvényeinek 9,2 százalékát, azaz 73,48 millió Twitter-részvényt. Ez mintegy 2,89 milliárd dollárjába kerülhetett Musknak, aki korábban többször is panaszkodott a szólásszabadság megsértése miatt a platformon, és egy új közösségi hálózat létrehozásának a lehetőségén gondolkodik.

Kapcsolódó
Mégsem ül be a Twitter igazgatótanácsába Elon Musk
De a testület nyitott a véleményére és a javaslataira.

Azóta kiderült, hogy az eredeti elképzelésekkel ellentétben az üzletember mégsem ül be a Twitter igazgatótanácsába. A Twitter technológiai igazgatója, Parag Agrawal leszögezte: jóllehet Musk nem tagja a tanácsnak, ő a Twittert működtető vállalat legnagyobb részvényese, így a testület nyitott a véleményére és a javaslataira.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik