Élet-Stílus

Csodás kis eldugott részletet fedezhet fel a stockholmi metró új szerelvényeiben

Nálunk mikor lesz ilyen játékos egy metrókocsi?

A svéd főváros metróhálózatában négy évvel ezelőtt kezdték forgalomba állítani a Bombardier új szerelvényeit, amikben olyan apró, játékos részleteket rejtettek el a tervezők, amik még most, évekkel később is meglepik az utazókat. Mint például Fabiano Souzát, a Spotify egyik alkalmazottját, aki Twitter-oldalán tett közzé egy fényképet az egyik ilyen „titkos”, alig észrevehető részletről, amit az ablakoknál lévő szellőzőnyíláson lehet látni.

Igen, a kis kerek lyukak közé rejtve a legendás videójáték, a Pac-Man figurája látható, mellette három, szintén a játékban szereplő szellemmel.

Ezzel a részlettel a stockholmi tömegközlekedési vállalat a svéd videójáték-ipar előtt akart tisztelegni – mondta el a cég szóvivője még 2019-ben a The Local című lap svéd kiadásának. Hozzátéve, hogy a Pac-Man mellett még egyéb, hasonlóan módon elrejtett kis részletet lehet még a szerelvényeken felfedezni.

Az Atlas Obscura cikkéből kiderült, hogy a legendás játékfigura mellett még a „play, pause, stop” egyetemes jelzéseit, a Svédország jelképének számító három koronát, valamint tölgyfaleveleket rejtettek el a szellőzőrácsokon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik