Élet-Stílus

Két hét után újra együtt a szétválasztott ikrek, csodás pillanat lett a nagy találkozásból

A liverpooli édesanya pokolként élte meg a szétválasztásukat, most viszont nem is lehetne boldogabb.

Zokogott a boldogságtól egy liverpooli édesanya, akinek ikrei végre újra együtt lehetnek, két héttel a komplikációktól sem mentes szülés után. A brit család feledhetetlen pillanatáról és a nem túl örömteli előzményekről a BBC számolt be, ők azt írják a 27 éves Lara Hough-t a terhessége utolsó heteiben már figyelmeztette az orvosa arra, nagy esély van rá, hogy egyik gyermeke nem fogja túlélni a születést.

A kis Neve végül mindössze 652 grammal jött világra, aminek az oka az volt, hogy keringési problémák léptek fel nála az anyaméhben, így nem jutott elegendő tápanyaghoz. Ennek ellenére gond nélkül világra jött, és még oxigénpótlásra sem szorult.

Egészen hihetetlen, az orvosok azt mondták, soha nem láttak még egy csecsemőt sem, aki ilyen kicsi lett volna, és mégsem igényel segítséget.

Neve-vel ellentétben bátyjánál, az 1,5 kilogrammal születő Louie-nál viszont komplikációk léptek fel, összeomló tüdeje miatt azonnal speciális kezelésre szorult. Hetekkel később azonban az édesanya szerint már sokkal jobban van a kisfia, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy csütörtökön végre újra találkozhattak az ikrek. A róluk készült fotó pedig többet mond minden szónál:

 A lábaikat összefonva ölelték egymást, egy pillanatra mintha egymás kezét is megfogták volna! Olyan édesek voltak

– lelkendezett az édesanya, aki utólag azt mondja, félelmetes érzés volt, amikor elválasztották egymástól az ikreket, sírt a boldogságtól, mikor végre újra találkozhattak.

Bár mind Neve, mind Louie fejlődése jól halad, egy darabig még biztosan kórházi ellátásra fognak szorulni, a kezelőorvosuk becslése szerint legkorábban májusban mehetnek haza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik