Élet-Stílus

Jameela Jamil beszólt a modelleknek, ezért egy modell beszólt Jamilnak

Jameela Jamil az a rádiós és mostmár színésznő is, aki mindig mindenkinek beszól, általában jogosan. Most viszont neki szóltak be, valahol szintén jogosan.

Jameela Jamilnak van egy külön Instagram-oldala, ahol saját magunk és testünk elfogadását promózza, így egyáltalán nem meglepő, hogy nemrég örömmel fogadott egy olyan divatbemutatót, amin teljesen átlagos nők vonultak fel. Csakhogy mindezt úgy fogalmazta meg, hogy hozzátette:

végre nem éheztetett, rettegő tinédzsereket kell néznie a kifutón.

Na és ekkor jelent meg egy modell, Sara Sampaio, aki azt írta erre válaszul:

Mi lenne, ha valaki sikerének úgy örülnénk, hogy közben nem húzunk le másokat? Durván sértő a kifutós modelleket éheztetett, rettegő tinédzsereknek nevezni. Nagyon álszent dolog ez olyasvalakitől, aki a pozitív testképről ennyit papol.

A fenti tweet nyilván eljutott Jamilhez, aki gyorsan reagált is:

Nem mondtam, hogy minden modell ilyen, úgyhogy kérlek nyugodj meg. Az viszont tény, hogy hatalmas probléma, hogy fiatal lányok éheztetik magukat és drogoznak, hogy tartsák a súlyukat, hogy aztán beleférjenek az apró méretekbe. Ha ezt nem látod, akkor burokban élsz.

Sampaio ezek után azzal folytatta, hogy Jamil szerinte igenis nekiment egy csoportnak, hogy azzal másokat emeljen magasra, meg amúgyis, szerinte a beteges fogyókúra és a drogozás nem a modellek problémája, hanem egy általános társadalmi probléma, amire Jamil már gyakorlatilag csak annyit válaszolt, hogy a divatipar túlságosan is veszélyes, csak ezt nagyon hosszan fejtegette, miközben elmondta azt is, hogy ő is modellkedett, sok modellt ismer és tudja, mekkora problémát jelentenek a divatiapar által felállított elvárások.

Alább nyomon lehet követni az egész beszélgetést:


Kiemelt kép: Steve Granitz/WireImage

Ajánlott videó

Olvasói sztorik