Élet-Stílus

„Ő elélvez, én sajnos nem”

A nők orgazmuszavarának egy típusa, ha egyedül megy, de partnerrel már egyáltalán nem vagy csak nagyon nehezen. Van módszer arra, hogy a nő is megélje a tetőpontot, de elsősorban a tévhitek eloszlatásával kell kezdenünk. Ha van véleményed, ha hasonló cipőben jársz, ha férj vagy, akit zavar, hogy a felesége nem tud elélvezni szex közben, írd meg nekünk a timea.sereg@24.hu email címre!

Tizenöt éve vagyunk házasok, és a férjemmel egyetlen alkalommal sem éltem még át a csúcspontot. Ha egyedül csinálom, igen, van vibrátorom is, amiről tud, és ami miatt mérges rám, több vitánk is volt már miatta. Tudja, hogy nem sikerül eljutnom vele az orgazmusig, próbáltuk már azt is, hogy a vibrátort is bevettük, sőt, azt is gyakoroltuk, hogy egymás mellett maszturbáltunk. Többször is volt már, hogy közel voltam a tetőponthoz, de sokkal tovább kellett volna tartani a szexnek ahhoz, hogy el is érjem. Nem tudom, mit tehetnék, a férjemet és engem is frusztrál, hogy nem tudunk egyszerre egy időben a csúcsra jutni szerelmeskedés közben.

A levelet Gabi nevű olvasónktól kaptuk, aki sok más nővel együtt orgazmuszavarral küzd. Az orgazmuskészségen lehet változtatni, ha valaki szeretné, szexuálterápián van erre mód.

Mit lehet tenni?

Először is eloszlatok egy tévhitet: az orgazmus nem akkor az igazi, ha szex közben a férfi és a nő egyszerre, egy időben élveznek el, mint a filmekben. A másik tévhit, hogy a szeretkezésnek az orgazmusról kell szólnia, pedig nem: maga a testi élmény az, amit jó megélni. Érthető, ha az önörömszerzésnél sikerül megélni az orgazmust, akkor szeretné valaki megélni partnerrel is. Ezt meg lehet tanulni, bárki elsajátíthatja. A testet ilyenkor át kell szoktatni, azaz a rögzült mozdulatokat, rögzült reflexet, ami az orgazmus élményével kapcsolódik az agyban, megszüntetik a terapeuták, és új ingereket, élményeket tanítanak a párnak.

A legtöbb nő csiklóorientált, azaz annak nyomása, simogatása, nyaldosása okoz számukra örömöt, és így élik meg a gyönyört. Ha nem szeretne terápiára menni, és egyedül szeretné elsajátítani, akkor sajnos először a vibrátoros maszturbálást javasolnám kerülni. Sőt, mindenféle maszturbálást, és rengeteg sok előjátékot, annál is több csókolózást kellene megejteni. Hetente legalább háromszor, és csak és kizárólag úgy, hogy a behatolást és az orális szexet kerüljék. Az előjáték az a cselekvés a szexben, aminek során sok-sok nő képes megélni az orgazmust, ha az olvasó segíti a férjét, és finoman megmondja, merre simogassa, hogyan esne jól, akkor előbb vagy utóbb át fogja élni a tetőpontot.

A behatolással megélt orgazmus is megtanulható, a klitorális örömöket át lehet vezetni a testben és az agyban a behatolással megélt orgazmusra. Ez egy nagyobb feladat, ehhez biztos, hogy terapeuta szakértőre van szükség. Ha például korábban fájdalmas volt a közösülés, vagy a nő életében történt valamilyen változás, trauma, csalódás, esetleg korábban megélt molesztálás vagy más borzalom, mint lelki erőszak történt, a terapeuta tudni fogja, hogyan kezelje a helyzetet.

A nők orgazmuskészsége nagyban függ attól is, mennyire képesek koncentrálni arra, ami zajlik, sokan például aggódnak az aznapi teendőkön, hogy a szex miatt nincs arra idejük, és alig várják, hogy vége legyen az aktusnak. Ebben is szakértő tud segíteni, aki konkrét kérdésekkel és házi feladatok sokaságával pár hónapos folyamatban azon lesz, hogy a lehető legjobb tudása szerint elérje a páciens célját. Száz százalékot nem lehet ígérni, de ha valaki időt és energiát fordít erre, akkor boldogabb, teljesebb lehet a szexuális élete.

Ez meg micsoda?

A 24.hu blogjában szakembernek teheted fel a kérdéseidet azokról a témákról, amikről nem szívesen beszélsz másokkal, legfeljebb netes fórumokon, Facebook-csoportokban próbálsz kutakodni a válaszok után. A tanácsokat, segítséget kérő leveleket a timea.sereg@24.hu email címre vagy a szakértő Facebook-oldalán üzenetben küldheted el, a válaszokat pedig itt, a 24.hu-n közöljük. A feladók névtelenségét természetesen garantáljuk.

Szexuálterapeuta szerzőnk korábbi cikkeit ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: 24.hu/Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Olvasói sztorik