A következő élő közvetítés része 324 szavazat különbséggel Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást

Tiszaburán ötven egyéni listás jelölt indul

Van 84 olyan település, ahol legalább 25-en indulnak az egyéni listán megszerezhető képviselői helyekért a vasárnapi önkormányzati választáson, írja az MTI. A tízezernél kevesebb lakosú településeken egyéni listán választják a képviselőket, minden választónak annyi szavazata van, ahány tagú lesz a képviselő-testület.

Így ezeken a településeken a képviselő-testület létszámának megfelelő számú „legtöbb” érvényes szavazat alapján alakul ki, hogy ki nyer mandátumot. Az egyéni listán a jelöltek nem abc szerint, hanem a választási bizottság által kisorsolt sorrendben szerepelnek a szavazólapon.

A Nemzeti Választási Iroda nyilvántartása szerint a legtöbb, 50, egyéni listás jelölt Tiszaburán indul. Halmajugrán 46, Nagykállón 42, Kunmadarason 39, Szendrőládon 37, Alsószentmártonban és Kunhegyesen 36-36, Kázsmárkon és Nyírmadán 35-35 jelölt van.

Farkaslyuk és Vilmány választói 34-34 egyéni listás jelölt közül választhatnak, Rakaca és Bagamér lakói 33-33, Lőrinci és Kótaj szavazói 32-32, Rudabánya, Nagyfüged, Nyírlugos és Petneháza választópolgárai pedig 31-31 jelölt közül.

Van továbbá hét település, Jánoshalma, Szalaszend, Szendrő, Algyő, Kisköre, Nézsa és Mogyoród, ahol 30 jelölt indul, és 58 olyan település, ahol az egyéni listás jelöltek száma 25 és 29 között van.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik