Belföld

A Vinted akciója egy időre tönkrevágta a Foxpostot

Michal Fludra / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Michal Fludra / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A közelmúltban több levél is érkezett arról, hogy a Vinted ingyenes szállítási akciója miatt használhatatlan vált a FoxPost, írja a Telex.

A lap szerint az olvasók arra panaszkodtak, hogy napok óta nem tudnak csomagot feladni, vagy csak kis szerencsével találnak üres helyet az automatákban. Egyesek szerint a cég webes felülete sem megbízható, ugyanis a rendszer azt jelzi, hogy lehet az automatába pakolni, de amikor a feladó a helyszínre ér, akkor mégis azzal szembesül, hogy nincs üres hely.

Az elmúlt napokban szokatlanul magas, szökőárszerű terhelés érte a FoxPost rendszerét, ami egy független e-kereskedelmi piactér által meghirdetett, rövid időtartamú ingyenes csomagküldési akció következménye.

– írta a Foxpost válaszként a Telexnek.

A váratlan akció népszerűsége miatt a csomagforgalom szökőárszerűen megnövekedett, ami időszakosan extrém módon terheli meg rendszerünk aktuális kapacitását. Mivel a terhelés egy időben jelentkezik, ennek következményeként a FoxPost automatákban folyamatos a csomagmozgás, ami pontatlan jelzéseket eredményez az automaták foglaltságáról az online felületeken

– tette hozzá Bengyel Ádám vezérigazgató. Azt is hozzátették, hogy dolgoznak a terhelés csökkentésén, a futárok tovább dolgoznak, hogy folyamatosan ürítsék az automatákat.

A Vinted azt közölte a lappal, hogy miután értesültek a csomagküldési problémákról, törölték az ötnapos ingyenes szállítási limitet a FoxPost-rendeléseknél a kampányban. Ez azt jelenti, hogy megszűnt az időnyomás, a felhasználóknak nem kell aggódniuk amiatt, hogy a csomagjaikat az ötnapos időszakon belül kellene feladniuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik