Közélet

Bruttó 2,4 millió forintos fizetést kap havonta Novák Katalin titkárságvezetője

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Novák Katalin volt köztársasági elnök tikárságvezetője bruttó 2,4 millió forintot vihet majd haza havonta, a két titkársági munkatárs 1 millió illetve 850 ezer bruttót keres majd, a gazdasszony bruttó 700 ezer forintot – ezt az Országgyűlés Hivatala közölte az RTL Híradóval.

Hadházy Ákos csütörtökön számolt be arról, hogy a háromfős titkárság mellett még egy ember segíti munkájában a volt köztársasági elnököt. A független képviselő Facebook-oldalán osztotta meg, mit talált a parlament belső hálózatán. Az Országgyűlés Hivatala Novák Katalinnak a háromfős titkárságon kívül biztosít egy negyedik beosztottat, egy gazdaasszonyt.

A törvény alapján a titkárság elhelyezéséhez helyiséget kell biztosítani. Az Országgyűlés Hivatala a három titkárnőnek három különálló szobát adott.

Novák Katalin államfői megbízatása február 26-án szűnt meg, amikor az Országgyűlés elfogadta lemondó nyilatkozatát, amit a február 2-án kirobbant kegyelmi botrány miatt nyújtott be. Politikai értelemben rengeteget, anyagi értelemben jóformán semmit sem bukott, államfői fizetést kap élete végéig, a törvény alapján bármikor kérheti, hogy az állam biztosítsa méltó lakhatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik