Közélet

Csepeli Fidesz: El akarják hallgattatni Orbán Viktort

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Borbély Lénárd Fideszből kizárt csepeli polgármester kitiltotta Orbán Viktort az önkormányzati lapból, a Csepeli Hírmondóból – tájékoztatta a Fidesz csepeli szervezete pénteken az MTI-t. A kormánypártiak szerint ugyanis nem jelenhetett meg a miniszterelnök ajánlása, egy közös fénykép Dudás Zoltánnal, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltjével.

A Németh Szilárd vezette csepeli Fidesz szerint bruális támadás érte a sajtószabadságot, ilyen „brüsszeli tempóban kimódolt cenzúrát még a kádári komcsi mutyivilág szocivá átvedlett elvtársai sem mertek megcsinálni”. A közleményben arról ítrak, hogy

adminisztratív eszközökkel akarják elhallgattatni és a politikai térből kiiktatni Magyarország miniszterelnökét.

A kerületet 2014 óta vezeti Borbély, aki korábban szövetségese volt Némethnek, ám összevesztek, Németh Szilárd pedig 2022 végén még a kerületi Fidesz-szervezetet is feloszlatta, majd újraalakíttatta, csak hogy Borbélyt kitehesse a pártból. A polgármester korábban azt mondta, „gyűlöletkampányra számítok, mert tudom, kivel állok szemben”, szerinte a rezsibiztos a „Keresztapából ismert számos módszert bevetett”.

A helyi Fidesz szerint Borbély Lénárd pártja „csillagászati összegű kampányt” folytat Csepelen, amelyet a „luxus módon berendezett Rákóczi úti választási irodájából” irányítanak. – Ennek a fedezetét a polgármester kitartottjai, a Fideszt elárulók és az egymilliárdért megvett baloldali képviselők együtt szavazták meg neki a 2024. évi költségvetésben” – írták.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a 2023-as kizárások után Borbély polgármester elvesztette az irányítást az önkormányzat hattagúra apadt Fidesz-frakciója fölött, a kormánypárti képviselők a rezsibiztos irányítása alatt az elmúlt hónapokban többször is együtt szavaztak az ellenzékkel, hogy megtorpedózzák a polgármester előterjesztéseit.

Frissítünk!

Péntek délután a csepeli önkormányzat közleményben reagált cikkünkre, melyben azt írták: „Csepel önkormányzatának lapja, a Csepeli Hírmondó valamennyi csepeli polgármesterjelöltet megkeresett azzal a kéréssel, hogy juttassák el a választási programjukat a szerkesztőségbe. Valamennyi polgármesterjelölt el is küldte a választási programját – kivéve Németh Szilárdot és jelöltjét, Dudás Zoltánt. Ők többszöri kérésre sem tették ezt meg. Emiatt a Csepeli Hírmondó – jobb híján – Dudás Zoltán hivatalos választási fotóját és internetes oldalának QR-kódját jelentette meg a többi jelölt 2500 karakteres választási programja mellett.  A Csepeli Hírmondó a kampányidőszakban nem jelentethet meg politikai hirdetést, mivel nem jelentkezett be az Állami Számvevőszéknél azon médiumok sorába, melyek ilyen típusú hirdetést közzé tehetnek. Ezt Németh Szilárd és a Fidesz szándékosan nem vették figyelembe, amikor választási program helyett egy politikai hirdetés közzé tételét követelték – törvénytelenül – a Csepeli Hírmondó szerkesztőségétől. Törvénytelenséget a csepeli önkormányzat se Németh Szilárd, se Dudás Zoltán, se más kérésére nem hajlandó elkövetni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik