Belföld

Csalás miatt nyomoz a rendőrség Edvin Marton 400 milliós volt házával kapcsolatban

Kovács Tamás /MTI
Kovács Tamás /MTI

Két éve egy házaspár megvette Edvin Marton hegedűművész II. kerületi házát, de elmondásuk szerint a 400 millió forintért árult otthon százmilliós hibákat rejtett. A Blikknek a házaspár azt mondta, a villa az adásvételt követően pár hónappal beázott.

Nem értettük, hogy a gyerekek az erdei környezet ellenére miért küzdenek folyamatosan légúti betegségekkel, megfázásokkal. Amikor kiderült, hogy a beázások miatt a falak a festék alatt penészesek voltak, egyszerűen nem akartuk elhinni, hogy ez velünk megeshetett,

mesélte a Blikknek az új tulajdonos.

A család műszaki vizsgálatot kért a házra, így derült ki, hogy a ház vízellátását jogsértő módon, a vízórát megkerülő cső kiépítésével egészítették ki.

A kerti medence sós vizét a csatornarendszer helyett szabálytalanul a szomszédos külterületre, egy természetvédelmi övezet határára vezették, ami károsodást okozott a növényzetben is. Az általunk felkért szakértő szerint az ingatlan egy korábbi – a szabálytalan vízellátás miatt bekövetkezhetett – sérülését szándékosan elrejtették és eltitkolták. A szabálytalanságok, az engedély nélkül elvégzett átalakítások miatt az ingatlan nem az, ami a tulajdoni lapon, a szerződéseken szerepel

– folytatta a családanya. Elmondta: a károk helyreállítása 100 millió forint körüli összegből volt megoldható. Elismerik, ők is hibáztak, mert nem mutatták meg egy hozzáértő mérnöknek a házat a vásárlás előtt. 2023 elején feljelentést tettek a rendőrségen, valamint polgári kereseti igénnyel éltek a kár miatt az eladó felé.

A BRFK Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya ismeretlen tettessel szemben, különösen nagy kárt okozó csalás megalapozott gyanúja miatt nyomoz, gyanúsított egyelőre nincs.

Edvin Marton ügyvédje szerint tudnak arról, hogy polgári és büntető ügyben is indult eljárás, ám szerintük a második éve tartó jogvita alapját képező állításoknak a zenésznek nincs köze. Álláspontjuk szerint a jogsértő építészeti kialakítások elkövetőit a tervezők és az építők közt kell keresni – írja a Blikk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik