Közélet

Republikon: Tovább erősödött Magyar Péter pártja, de a DK-MSZP-Párbeszéd szövetséget még nem szorongatja

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Tovább erősödött Magyar Péter pártja áprilisban, a teljes népességen belül 14, a pártválasztók körében 18 százalékon áll a Tisza Párt – írja a Telex a Republikon Intézet április 22. és 26. között készült reprezentatív felmérése alapján. A márciusi mélypont utána a Fidesz támogatottsága a teljes népesség körében 2 százalékponttal (27 százalék), a pártválasztóknál pedig 1 százalékponttal (35 százalék) nőtt. Míg márciusban összesítve 17, illetve 22 százalék volt a DK, MSZP, Párbeszéd támogatottsága a teljes népesség és pártválasztók körében, addig április végén a közös listával 19, és 22 százalékot értek el.

A Republikon felmérésében a DK–MSZP–Párbeszéd-összefogást nem szorongatja Magyar, de a növekedési potenciálja nagyobb, mint a hárompárti szövetségnek, így az elemzés szerint nem kizárt, hogy június 9-ig felzárkózzon, és feljöjjenek a második helyre. A Medián felmérése szerint már most a Tisza Párt a legerősebb ellenzéki formáció.

A Telex cikkéből kiderül az is, hogy a Momentum a teljes népesség körében 4, a pártválasztók között 5 százalékon áll, míg a Kutyapártra 5, illetve 6 százalék szavazna. Mindezek alapján még nem biztos, hogy ez a két párt eléri az EP-választáson az 5 százalékos küszöböt. A Mi Hazánk Mozgalomnál sem lehetnek nyugodtak, fej fej mellett állnak a Kutyapárttal. Toroczkai Lászlóék támogatottsága 1-1 százalékponttal csökkent az elmúlt egy hónapban, és jelenleg a teljes népesség 5, a pártválasztók 6 százaléka szavazna a pártra.

A felmérés további részletei a Telex cikkében elolvashatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik