Nagyvilág europoli

Ursula von der Leyen: nem kizárt a TikTok európai betiltása

MTI
MTI

Amerikában már meghozták a döntést, amely szerint betilthatják a TikTokot. A kérdés már csak az, hogy európai felhasználók meddig élvezhetik még a népszerű videómegosztó platformot, ugyanis Ursula von der Leyen szerint nem kizárt, hogy az EU is hasonló elhatározásra jut.

A népszerű közösségi médiaplatformot jelenleg betiltással fenyegetik az Egyesült Államokban azzal az indokkal, hogy attól tartanak, hogy a portál tulajdonosa, a ByteDance hozzáférést biztosít a kínai hatóságoknak a felhasználók adataihoz. A Joe Biden által is elfogadott döntés úgy szól, hogy amennyiben a kínai médiavállalat egy éven belül nem adja el a TikTokot, az alkalmazást blokkolhatják az Egyesült Államokban.

A törvény beiktatása után nem sokkal Európában is eljárást indítottak a platformmal szemben. Most pedig Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szólalt meg a TikTok esetleges európai uniós betiltásáról egy hollandiai, maastrichti rendezvényen, írja a Computer Bild a Politico alapján.

Von der Leyent az amerikai helyzet apropóján arról kérdezték, hogy előfordulhat-e, hogy a TikTokot az Európai Unióban is betiltják? Mire az Európai Bizottság elnöke azt felelte, hogy nem kizárt. Majd kiemelte, hogy az EU Bizottsága volt a legelső végrehajtó szerv a világon, amely betiltotta a TikTokot a vállalati mobiltelefonokon.

Pontosan tudjuk, hogy a TikTok milyen veszélyt jelent

– emelte ki Von der Leyen, aki a második hivatali ciklusáért folytatott választási kampánya során sem használja majd a platformot. (Via Blikk)

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik