Belföld

Két balhézó szülő előbb egy dolgozóra, majd a kiérkező rendőrökre is rátámadt a Madarász Viktor utcai gyermekkórházban

Bilincsben vittek el csütörtökön két balhézó szülőt a rendőrök a budapesti Madarász Viktor utcai gyermekkórházból. Egyik olvasónk beszámolója szerint öt járművel érkeztek a helyszínre rendőrök, de a nő és férfi őket is megtámadták. Olvasónk a rendőri intézkedésről az alább látható videót küldte el lapunknak.

Értesüléseink szerint az történt, hogy egy gyereket akartak elvinni a külföldi szülei, de a kórház ezt nem engedte. Úgy tudjuk, hogy a szülők – vagy egyikük – bántalmaztak egy kórházi dolgozót, ezért rendőröket hívtak a helyszínre. A balhézó szülők – vagy egyikük – azonban a kiérkező rendőrökre is rátámadtak, ezért az egyenruhások előállították őket.

Megkerestük a Központi Nyomozó Főügyészséget is, hogy megtudjuk, mi történt pontosan, vannak-e sérültek, illetve indítottak-e nyomozást az ügyben – az alábbi választ kaptuk Kovács Katalin szóvivőtől:

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást, amelyről a büntetőeljárás érdekeire tekintettel jelenleg más adat nem közölhető

– fogalmazott az ügyész, hozzátéve: sajtóközlemény kiadását tervezik az ügyben.

Megkerestük a kórházat is az ügyben, ahol megerősítették: valóban történt tegnap egy incidens az egészségügyi intézményben, de ennek részleteiről nem kívántak nyilatkozni.

Olvasói sztorik